EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Külföld

Megrongálták az Osztrák Szabadságpárt egyik kerületi irodáját Bécsben

Ismeretlen tettesek megrongálták az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) Bécs 15. kerületében, Rudolfsheim-Fünfhausban működő irodáját – adta hírül kedden az osztrák sajtó.

Az épületet festékkel dobálták meg, az ablakokra “olyan szimbólumokat és jelszavakat festettek, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy az elkövetők baloldali szélsőségesek” – fogalmazott a párt bécsi tartományi titkára. Michael Stumpf elmondta, hogy a támadásról készült videófelvétel tanúsága szerint az elkövetők többen voltak, közülük kettőnek az arca felismerhető. Az irodát 2017-ben is megrongálták már.


Michael Stumpf aggasztónak nevezte a szinte naponta történő támadásokat. Emlékeztetett arra, hogy néhány nappal ezelőtt azt a bécsi éttermet rongálták meg, ahol másnap Herbert Kickl volt belügyminiszter, a párt frakcióvezetője tartott előadást. Sankt Pöltenben, az FPÖ alsó-ausztriai központjánál pedig augusztusban gyújtogatás történt.

Michael Stumpf hangsúlyozta, hogy a “szélsőbaloldali terror nem elfogadható”. Az anyagi kár nem jelentős, a párt ennek ellenére feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Kapcsolódó Cikkek