2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

Megújul a belváros is

Folyamatosan szépülnek Zalaegerszeg belvárosának útjai és közterei. Nemrég a Berzsenyi utcai tömbbelsőben készült el egy kisebb járdaszakasz, amivel az ott élők kérését teljesítette az önkormányzat. A településrészben hamarosan nagyobb beruházások is indulnak.

A régi, elhasználódott átjáró helyett, mostantól modern aszfalton közlekedhetnek a családok a forgalmas gyalogúton a Vizslaparkban is. A forgalmas körzeti részen további négy új parkoló létesült, miközben újabb elemekkel bővült a játszótér is, a fejlesztésekre hatmillió forintot költöttek. Mostanában új járdák készültek a Balatoni úton, a Kovács Károly téren is, sőt a Berzsenyi úton is több ütemben, az önkormányzat arra is törekedett, hogy a belső járdaszakaszokon is legyen pozitív változás. A kormány 1,7 milliárd forintot biztosított 29 zalaegerszegi helyszín szépítésére. Ennek köszönhetően a szakemberek nemrég elkezdték, az infrastrukturális csomag keretében, a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok előtti tér modernizálását is. A további tervek között szerepel a kerékpárút kiépítése a Rákóczi út, a Mindszenthy tér, illetve a Hock János út területein, illetve a munkacsarnok felújítását is szeretnék mihamarabb megvalósítani. Jó hír, hogy hamarosan a Dózsa iskola is új köntösbe öltözhet, az intézmény munkaterületté történő nyilvánítását, a következő hetekben jelentik be.


 

A Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok előtti téren már elkezdődtek a felújítások

A Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok előtti téren már elkezdődtek a felújítások

A Vizslaparkban is új járdákon közlekedhetnek az arra járók

Terek, utcák, járdák újulnak meg

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.