2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Sopron

Megújul a Sopron és Ágfalva közötti útszakasz

Megkezdődött a kivitelezés a Sopron és Ágfalva közötti útszakaszon. A szakemberek a projekt során a szükséges helyeken új alapréteget alakítanak ki, a teherbírását vesztett felületeken a rossz burkolatot elbontják, és új teherbíró pályaszerkezetet építenek be. A pályaszerkezet-cseréket követően kiegyenlítő réteg beépítésével, a meglévő burkolat egyenetlenségeit szüntetik meg, majd erre a felületre új kopóréteg kerül.

Fotó: Griechsch Tamás

– A beruházás hosszú távon szolgálja és biztosítja majd az itt élők biztonságosabb közlekedését – mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.
Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak azokért a forrásokért, amiket az úthálózat megújítására tudnak fordítani.
A beruházás mintegy 353 millió forintból valósul meg a Magyar Falu Program első ütemében.
Sopronban folyamatosak az útfelújítások, hamarosan megkezdődik a Harka és Sopron közötti útszakasz fejlesztése is.


Fotó: Griechsch Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.