EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Program

Menő Mike óriási felfordulást okoz a Boomerangon

Semmiképp ne hagyd ki a vadiúj házikedvenc család vígjáték sorozatát, amely elsőként 2019. szeptember 16-án 16.45-kor mutatkozik be a Boomerang-on!

Bemutatjuk Mike-ot, a pallérozott és kifinomult ízlésű házikedvenc mopszot, aki mindennél jobban szereti otthonának nyugalmát. Mike a „főszereplő bajkeverő” a róla elnevezett új, állatos vígjáték sorozatban, a Menő Mike-ban, melynek premierjét 2019. szeptember 16-án 16.45-kor láthatjátok a Boomerang-on.


A Mikkelsen család otthonában játszódó vidám sorozat minden egyes epizódjában elharapódzik a káosz, amikor a többi házikedvenc – köztük egy bajkeverő teknőc-trió és egy nem is olyan ártatlan házicica – a házigazdák távollétében mindenféle őrült kalandba keveredik. Bobbal lesiklani a lépcsőn, vagy a csilláron lengedezni – ebben a házban aztán nincs egy unalmas pillanat sem! Mike-ra hárul a feladat, hogy megmentse a házat a totális összeomlástól.

Azért ebben a kutyában több is van, mint gondolnánk. Ha épp nem otthona megmentésén fáradozik, láthatjuk, ahogyan teljes gőzzel próbálja lenyűgözni Iris-t, a szomszédban élő kutyalányt. Bár mindent elkövet, hogy közömbösnek tűnjön, tervei gyakran visszájára sülnek el. Ha jobban belegondolunk, a kacérkodás nem is olyan egyszerű dolog, mikor a házad éppen romba dőlni készül! Vajon sikerül Mike-nak meghódítani Iris szívét? Kapcsolj oda, hogy kiderítsd!


A házikedvenc család nem mindennapi esetlenségei garantáltan megnevettetnek. Ne hagyd ki, és nézd velünk a Menő Mike által előidézett felfordulást, amely 2019. szeptember 16-án 16.45 órai kezdettel érkezik a Boomerang tévébe.

A Boomerang tévécsatorna képviselői a bemutató sajtóvetítésére izgalmas kutyus-gazdi parti programot állítottak össze, amelyen a főszerepet a kutyusok kapták: különféle programokon – kutyamasszázs, Dog Dance bemutató és oktatás, közös fotó készítése, pólónyomtatás – vehettek részt. Az eseményen több közismert kutyagazdi is részt vett. Rippli Zsuzsi Nanoval és Freyjával, Jilly Kriszta Zorroval, Voksán Virág Kikoval, míg B.Nagy Réka Marvey és Mandula nevű kutyusaival jelent meg az eseményen. A programot egy közös kutyus-gazdi grillezés zárta, amelyet a négylábú vendégek egy névre szóló menő, Menő Mike tányérból fogyaszthattak el.

Kiss Ágnes, a Boomerang csatorna képviselője elmondta: „A sorozat egy vérbeli vígjáték, amelyben van barátság, kaland, kutyaszerelem, s amelyben a karakterek különbözősége adja az igazi helyzetkomikumokat – pontosan, mint egy emberekről szóló vígjátékban. Talán azért is ennyire telitalálat a sorozat, mert kicsit magunkra ismerhetünk az egyes szereplőkben.”

A csatorna Corinne Kouperrel és Franz Kirchnerrel készített interjút, akik a kulisszatitkokba is beavattak.

A Mighty Mike-ban kutyák, egy kiscica, teknősök és mosómedvék is szerepelnek. Ezek a készítők kedvenc állatai? Vagy mi alapján dőlt el, hogy milyen állatok szerepeljenek a műsorban?

A sorozat készítőinek csapata imádja a mosómedvét, Mercuryt, mert ő rosszfiú ugyan, de egyben megnyerő, szerethető és vicces is. Fluffyt is imádjuk, mert egy roppant édes és ártatlan kiscica, aki mindenben a játékot látja, még akkor is, ha az adott dolog veszélyes.

Az állatokat a meghatározó jellemzőik alapján választottuk. Azt szerettük volna, hogy a kiscica aranyos legyen, a mosómedve pedig csintalan – pont úgy, ahogy a való életben is elképzeljük őket.

A két mosómedvét Freddy-nek és Mercury-nek hívják a sorozatban. Ekkora rajongói vagytok a Queen zenekarnak?

Ki nem? Igen, imádjuk a Queent. Ez a szójáték egyben belsős poén is, de határozottan inspirált minket a Queen. Igazából fogalmunk sem volt a Bohém rapszódia című film készüléséről, amikor négy éve elkezdtük a műsort készíteni, de ezáltal most nagyobb érdeklődés mutatkozik a zenekar iránt, ami számunkra jól jön.

Hogyhogy a három testőr után neveztétek el a három teknőst?

Ikonikus triót kerestünk, és a testőrök nagyon népszerűek nemcsak Franciaországban, hanem szerte a világon. Érdekes módon a karakterekre sose, hivatkozunk a nevükön, mert a sorozatban nincsenek párbeszédek, de a teknősök neve fel van tüntetve az akváriumukon.

Inspirált benneteket a Tini Nindzsa Teknőcök a sorozat készítésekor?

Szeretjük a Tini Nindzsa Teknőcöket, és játszani szerettünk volna a teknősökből fakadó sztereotípiákkal. Mindenki lassú állatokként gondol rájuk. Vicces volt elképzelni, hogy amint a család elhagyja az otthonát, a teknősök kimásznak a terráriumukból és mindenféle sportjátékot űznek a ház különböző pontjain. Az ötlet tehát az volt, hogy rájátszunk erre a kontrasztra, hogy meglepjük a közönséget, és a teknősök kicsit nindzsaként viselkedjenek.

Mi szolgált inspirációként a sorozathoz?

Nagyban inspiráltak minket olyan klasszikus rajzfilmek, mint például a Tom és Jerry vagy a Szilveszter és Csőrike kalandjai, de a Charlie Chaplin-korszak némafilmjei is. Sok ötletet szereztünk az interneten található vicces állatos videókból is.

Hogyan alkottátok meg a sorozatot?

Pár évvel ezelőtt a stúdiónk készített egy párbeszédmentes rajzfilmet CGI-állatokkal, amelynek Oscar oázisa volt a címe. Imádtunk dolgozni azon a sorozaton. Azóta azonban fejlődött a technológia, és most már lehetséges olyan karaktereket készíteni, amelyek szinte teljesen élethűek. A Mighty Mike ebből a szempontból olyan, mintha az új generáció része lenne.

Kinek az ötlete volt a sorozat?

[Franz]: Guillaume Hellouinnak, a TeamTO elnökének jutott eszébe az ötlet egy élethű mopszról, aki egy olyan sorozat sztárja lehetne, amely kicsit olyan, mint a Tom és Jerry. Corinne és én segítettünk kidolgozni az ötleteket, a karaktereket és a körülöttük lévő világot.

A gyerekek a világ minden táján értékelik majd ezt?

Szerintem ez a sorozat túllép a kulturális különbségeken, mert állatokról szól egy házban, így lényegében bárhol játszódhatna. Napjainkban a gyerekek hozzá vannak szokva ahhoz, hogy rövid videókat néznek, és a Mighty Mike formátuma igazodik ehhez a preferenciához.

A családjaitokból is merítettetek ihletet?

[Franz]: Van pár anekdotám az egyéves kislányomról, Nináról. Ő ihletett meg Fluffy, a kiscica viselkedésének kidolgozásakor. Először is, rendkívül aranyos, emellett mindennel szeret játszani, és egyáltalán nincs tudatában a veszélynek – pont olyan, mint Fluffy.

Ez nagyrészt a fiatal nézőknek fog tetszeni. Eddig mik a nézői visszajelzések?

[Franz]: Az első benyomásuk az, hogy nagyon aranyosak benne az állatok. Élethűen néznek ki a sorozatban, és mindenhol bundásak. Gyakran az első, amit mondanak, az, hogy „Hú, de édesek!”. Utána elmerülnek a történetben, a kalandokban, és sokat nevetnek. Szintén érdekes számunkra, hogy a nézők mintha nagyon törődnének és együttéreznének a szereplőkkel. Az eddigi visszajelzések nagyon jók, és bár az elsődleges közönségünk a gyerekek, az egész családot szeretnénk megnevettetni.

[Corinne]: Igen! Végül is ki nem szeret a tévében vicces dolgokat művelő állatokat nézni?

Hány epizód készült eddig? Hány rész lesz, és ezek milyen hosszúak?

A sorozat 78 hétperces részből fog állni, és pár hónapon belül az összes epizód teljesen elkészül. Addig is az eddig elkészült epizódok már láthatók a Boomerangon!

Mennyi időt vett igénybe a sorozat kidolgozása?

2015 óta dolgozunk a sorozaton, ekkor kezdtünk el gondolkodni a szereplőkön és a világukon, ekkor kezdtük el valóban kidolgozni az ötleteinket. A hivatalos gyártás 2017-ben kezdődött. A kidolgozási folyamat határozottabban hosszabb volt, mint a produkció.

Lesz esélye Mike-nak valaha is a szomszéd kutyánál? Lesz köztük bármiféle románc?

[Corinne]: Ez az egyik fő kérdés. A kapcsolatuk fejlődni fog a sorozat során. Ezt nagyon vicces látni, főleg, hogy a sorozat elején Iris kicsit félénknek tűnik. Az évad során azonban látszik, hogy egyre barátságosabb lesz Mike-kal és a többiekkel is.

[Franz]: De természetesen semmit sem szeretnénk elkotyogni.

Mi a legviccesebb ebben a sorozatban? Melyik részt kedvelitek a legjobban?

[Corinne]: Nagyon sokat nevetünk, amikor újranézzük a részeket. Akárhányszor megnézünk egy újabb részt, azt gondoljuk, hogy „ó, ez a kedvencem!”.

[Franz]: Nagyon sok meglepetés történik. Az egyik részben Mike felfújja magát héliummal. Ez a rész engem lenyűgöz, nagyon szeretem.

Mi lenne a tanulság, amit a közönség megláthat a sorozatban? Vannak benne leckék az életre nézve?

[Franz]: A lecke az, hogy sose adjuk fel. Mike egy apró kutya, aki nem olyan erős, mint a mosómedvék, de mindig ő győz – okos és soha nem adja fel. A sorozat nagyrészt azonban a jókedvről és a nevetésről szól.

[Corinne]: Igazi családi sorozat, amelyet mindenkivel lehet nézni: nagyszülőkkel, nővérekkel, bátyókkal és szülőkkel is.

Hogyan választottátok a napfényes villát a sorozat hátterének?

A villát egy építész tervezte és egy olyan díszlettervezővel dolgoztunk rajta, aki filmeken és animációkon is dolgozik. Szép és ízléses házat szerettünk volna, hogy féltsük Mike-ot, amikor a rendetlenség elkezd eluralkodni. Tudjuk, hogy rettentő vicces lesz, amikor a gazdik hazajönnek és meglátják a rombolást.

AZ ANIMÁCIÓRÓL

Az animáció fantasztikus. Mi motivált titeket arra, hogy ilyenfajta animációt alkalmazzatok?

A Rumba nevű különleges szoftver használjuk, amelyet a Mighty Mike-ban használnak először animációra. A segítségével lehetőségünk van a mozgásokat valós időben tanulmányozni, ez pedig nagyon intuitív az animátorainknak, számunkra pedig igen izgalmas. A technológia lehetővé teszi, hogy egyesítsük a rajzfilmek iránti szeretetünket a vígjátékkal úgy, hogy valóságosnak is tűnjön. Képesek voltunk az élethű állatok és teljes mértékben irreális helyzetek kontrasztjával játszani.

Végig tudnál minket vezetni az animációs folyamaton?

Először is megírjuk a történetet, majd ezt odaadjuk a képesforgatókönyv-írónak, aki a szöveget képekké alakítja. A képes forgatókönyv a képregényekhez hasonlít, ez segít átlátni a történetet. Ezután ezt 3D-tervvé alakítják, ebben a szakaszban megalkotjuk a bábszerű karaktereket és egy háttér előtt mozgatjuk őket, hogy megérthessük a szereplők mozdulatait.

A vázlat elkészülte után áttérünk az animálásra. Az animátorok a képes forgatókönyv alapján animálják a szereplőket. Ezután renderelünk, fényezzük a jeleneteket, itt nagyon technikaivá válik a munka. Ellenőrizzük a színeket, a fényeket, az összes karakter mozgását és a háttereket. Ebben a szakaszban válik igazán élethűvé az animáció. A renderelés általában a leghosszabb része a folyamatnak, de véleményünk szerint ez a legfontosabb is.

Az utolsó fázisban zenét és hangokat adunk a jelenetekhez. Sok időt töltöttünk az állathangok tökéletesítésével, hogy az élethű hangok és a vicces, animált hangok egyaránt megjelenjenek.

Kellett valaha is mopszok vagy más állatok mozgását rögzíteni? Lenne rá egyáltalán lehetőség?

Nem nagyon kedveljük a mozgásrögzítést. Mike sok időt tölt azzal, hogy egy kutyától szokatlan dolgokat csinál, például gördeszkázik vagy jógázik, szóval nem vagyok biztos benne, hogy ezt valóságosan tudnánk rögzíteni. Persze szeretnénk találni egy kutyát, ami mindezt képes megcsinálni, de a mopszok nagyon apró kutyák, és nem hiszem, hogy sikerülne.

Nagyon fontosnak tartjuk a precíz, késszel készített animációs folyamatot, mert lehetővé teszi számunkra, hogy keverjük az élethű mozgásokat a „rajzfilmes” mozgásokkal. Számomra ez a kulcsa a sorozat animációjának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Darth Veder beveszi a Bálnát

  Darth Veder beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, ami a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus filmsorozat rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Balnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike back kiállítás.

 • Magyarországon először a Free Solo

  Magyarországon először a Free Solo

  A CineFest idén is több lesz, mint egy filmfesztivál, ígérik a szervezők. A filmünnep kísérőprogramjai között lesznek már eddig is ismertek, mint többek között az Avasi Kvaterka vagy a pódiumbeszélgetések, kiállítások vagy a Helynekemben tartandó koncertek, de olyan újdonságok is, mint a CineFest Adventure.

 • Magyarországon először a Free Solo

  Magyarországon először a Free Solo

  A CineFest idén is több lesz, mint egy filmfesztivál, ígérik a szervezők. A filmünnep kísérőprogramjai között lesznek már eddig is ismertek, mint többek között az Avasi Kvaterka vagy a pódiumbeszélgetések, kiállítások vagy a Helynekemben tartandó koncertek, de olyan újdonságok is, mint a CineFest Adventure.

 • Újdonságok a CineFesten

  Újdonságok a CineFesten

  A CineFest idén is több lesz, mint egy filmfesztivál, ígérik a szervezők. A filmünnep kísérőprogramjai között lesznek már eddig is ismertek, mint többek között az Avasi Kvaterka vagy a pódiumbeszélgetések, kiállítások vagy a Helynekemben tartandó koncertek, de olyan újdonságok is, mint a CineFest Adventure.