2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Külföld

Michael Jordanék cége piacra dobta prémium tequiláit

A négy NBA-klubtulajdonos, köztük a legendás kosárlabdázó, Michael Jordan által közösen létrehozott cég piacra dobta prémium márkás tequiláit.

A Forbes beszámolója szerint a Charlotte Hornets gárdáját irányító 56 éves legenda, továbbá Wyc Grousbeck (Boston Celtics), Jeanie Buss (Los Angeles Lakers) és a Milwaukee Bucks társtulajdonosa, Wes Edens három évvel ezelőtt közös New York-i vacsorájuk során a véletlennek köszönhetően találták ki, hogy belevágnak egy vállalkozásba.


A társaság egy étterembe készült, de téves foglalás miatt várni kellett az asztalukra. Az időt italozással töltötték el, amelynek során mindannyian arra az álláspontra jutottak, hogy könnyedebb másnaposságérzete és alacsonyabb kalóriatartalma miatt leginkább a minőségi tequilát kedvelik, ám a bárpolcokon prémium kategóriában többnyire viszkik és konyakok vannak csak.

A gondolatokat aztán tettek követték: a hónap elején pedig forgalomba került a Cincoro négyfajta tequilája. A tulajdonosok szerint a rövidital után máris óriási kereslet mutatkozik, így jelenleg attól tartanak, hogy az utánpótlással komoly gondjaik lesznek.

A magazin beszámolt arról, hogy az Egyesült Államokban isszák a világon a legtöbb tequilát: 2018-ban ez a globális fogyasztás 56 százalékát tette ki. Viszont az összes röviditalt tekintve az országon belül ez csupán tíz százalékot jelent, világviszonylatban pedig mindössze egy százalékot. A prémium tequilák forgalma az elmúlt hat évben 19 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban, egy ilyen üveg ital ára 45 dollár (13 500 forint) fölött van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre több migráns érkezik a tengeren, ha enyhül az idő

  Egyre több migráns érkezik a tengeren, ha enyhül az idő

  Az időjárás enyhülésével a tengeren keresztül Spanyolországba és Olaszországba érkező illegális bevándorlók száma növekedni fog a kutatók és a titkosszolgálatok prognózisa szerint – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

 • Egyre több a halott a földrengésben

  Egyre több a halott a földrengésben

  Legkevesebb 29 ember veszítette életét a legújabb adatok szerint a péntek esti délkelet-törökországi földrengésben – jelentette az Anadolu török hivatalos hírügynökség a katasztrófavédelemre (AFAD) hivatkozva szombaton.

 • Koronavírus gyanú egy moszkvai szállodában

  Koronavírus gyanú egy moszkvai szállodában

  Egy észak-moszkvai szálloda nyolc vendégét vitték kórházba szombaton magas lázzal, jelenleg vizsgálat alatt állnak, hogy kiderüljön, a tüdőgyulladást okozó új koronavírus fertőzte-e meg őket – tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget egy egészségügyi forrás.