EUR: 345,16 Ft
CHF: 320,98 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Belföld

Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként valószínűleg folytatná azt a migránsbarát politikát, amit Zugló vezetőjeként képviselt – mondta Hollik István kormányszóvivő. Eközben az is kiderült, hogy Karácsony nemcsak vitaképtelen és gyáva, de saját kerületét, Zuglót sem ismeri.

Hollik István szerint Karácsony nem véletlenül kampányol Gyurcsány feleségével, Dobrev Klárával azzal, hogy az önkormányzatok közvetlenül kapjanak pénzt Brüsszeltől.


„Ez nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy a bevándorláspárti önkormányzati vezetők bejelentkezhessenek Brüsszelben forrásokért, amelyekből migránsokat fogadnának be. Karácsony Gergely, jó bevándorláspárti politikusként, feltehetően ugyanígy járna el” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek a kormányszóvivő.

/Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint ismert, Zugló alkalmatlan polgármestere a 2015-ös migránsroham idején üres laktanyákat nyitott volna meg a bevándorlók számára. „EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket” – olvasható Karácsony pártjának a 2015. június 25-i közleményében. A Párbeszéd olyan előterjesztést is benyújtott a XIV. kerületben, hogy önkormányzati lakásokat utaljanak ki a bevándorlóknak.


/Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A lap szerint nemcsak Karácsony, hanem valamennyi ellenzéki város és kerület bármikor kaput nyithat az illegális bevándorlóknak. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerint a teljes ellenzék bevándorláspárti, és az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a bevándorlókat. A fővárosban Karácsony Gergely, Szegeden Botka László, Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter, továbbá Szombathely, Pécs, Salgótarján és a többi város ellenzéki polgármesterjelöltjei is betelepítenék a migránsokat. Halász szerint október 13-án erről is döntünk.

Nem mer vitázni Tarlóssal

A Magyar Nemzet szerint Karácsony nem igazán szeret dolgozni: tavaly augusztus 29-e óta megtartott kilenc fővárosi közgyűlési ülésből mindössze ötön vett részt. Emellett Karácsony az elmúlt 12 hónapban összesen egyszer szólalt fel a közgyűlésben, az sem tartott még fél percig sem.

/Fotó: MTI/Mónus Márton

A közbeszerzési bizottság 84 üléséből is mindössze 16-on vett részt öt év alatt. Tarlós István, jelenlegi főpolgármester ehhez képest utolsó ellenzéki évében 59 alkalommal vitázott a Fővárosi Közgyűlésben Demszky Gábor akkori főpolgármesterrel.

Üresen maradt a széke

Karácsony Gergely először elfogadta az M1 és a Kossuth rádió meghívását, majd mégis visszamondta az interjút.  Döntését azzal indokolta, hogy a másik két ellenzéki bohócot, Berki Krisztiánt és Puzsér Róbertet is meghívták a műsorba – igaz, nem velük kellett volna együtt szerepelnie. Karácsony széke így üresen maradt. Úgy tűnik az alkalmatlan jelölt csak a baloldali sajtónak akar nyilatkozni. A Ripost szerint csütörtökön például úgy hirdetett sajtótájékoztatót, hogy arra kizárólag a migránsbarát RTL Klubot hívta meg. Karácsony tehát kerüli a valódi kérdéseket, nehogy a számára kellemetlen ügyek és botrányok előkerüljenek, ezért csak a „baráti” sajtó propagandistáinak nyilatkozik.

Karácsony saját kerületével sincs tisztában

Karácsony ismét leégette magát: Az Örs vezér terén folytatott kampánya során ugyanis, a fővárost okolta a téren levő állapotokért. A Magyar Hírlap azonban utánajárt, és kiderítette: a hiteles tulajdoni lap szerint az Örs vezér tere a Zuglói Polgármesteri Hivatal kizárólagos tulajdonában áll. Ezek szerint hiába öt éve zuglói polgármester Karácsony, de még saját kerületét sem ismeri. Feltehetően főpolgármesterként sem teljesítene jobban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek