EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Nemesi Pál: Lesz harmadik híd Szegeden

Lesz harmadik híd Szegeden – jelentette ki Nemesi Pál (független) polgármesterjelölt pénteken a Tisza-parti városban.

Az önkormányzati választásokon a Fidesz és a KDNP támogatásával induló politikus sajtótájékoztatóján azt mondta, tarthatatlan a szegedi közlekedési helyzet, dugókban vesztegelnek az autósok.


A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő építési vállalkozó szerint a szegedi közlekedés komplex átalakítására lenne szükség, amelynek fontos eleme a harmadik szegedi híd megépítése.

Nemesi Pál kifejtette, a város vezetősége 2002-ben vetette föl a harmadik híd építését, 2006-ban pedig már a tervtanács is foglalkozott a témával, a megvalósítás azonban nem haladt előre.


Az elmúlt hetekben végzett munka alapján kiderült, megépíthető a tiszai átkelő – közölte a politikus. Hozzátette: szegedi látogatása alkalmával Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy a Modern városok program keretében elkészül a beruházás.

Bartók Csaba, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke úgy fogalmazott, elfogadhatatlan Botka László “ígéretzuhataga”. A polgármester hétszer ígérte meg a híd megépítését, érdemi munka azonban nem folyt, az előkészítés sem kezdődött meg – tette hozzá.

Botka Lászlónak annak ellenére nem sikerült kormányzati támogatást szereznie, hogy 2010 előtt nemcsak polgármester, hanem országgyűlési képviselő, az MSZP befolyásos politikusa is volt – mondta Bartók Csaba, hozzáfűzve: lehet, hogy már akkor is a “kommunikáció- és együttműködés-képtelenség” volt jellemző rá.

A Modern városok program szegedi kommunikációjáért felelős politikus szerint az önkormányzatnak lett volna anyagi kerete arra, hogy előkészítse a beruházást.

Bartók Csaba leszögezte, a szegediek megérdemlik, hogy jól szervezett közlekedésű városban éljenek. A Fidesz helyi szervezete ezért megválasztása esetén minden támogatást megad Nemesi Pálnak ehhez a munkához – közölte a kormánypárti politikus, aki ígéretet tett arra, hogy – ha elnyerik a szegediek többségének támogatását – a híd hamarosan meg fog épülni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.