EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Nyilvántartásba vette az első országos nemzetiségi listákat az NVB

Nyilvántartásba vette az első országos nemzetiségi listákat pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A testület nyilvántartásba vette a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesület, a Magyarországi Bolgárok Egyesülete, a Hodinka Antal Országos Ruszin Értelmiségi Egyesület, a Magyarországi Horvátok Szövetsége, az Örmény Kulturális és Információs Központ Egyesület listáját, továbbá a Magyarországi Szlovákok Szövetsége, a Csabai Szlovákok Szervezete, az Identita Szlovák Egyesület és a Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete által állított közös listát, az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége, Egyesület listáját, valamint a Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület listáját.


Október 13-án a nemzetiségi választópolgárok egyszerre választják a települési, a megyei és fővárosi, valamint az országos önkormányzatokat. Az országos nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán az ország területe egy választókerületet alkot.

Az országos nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán az a nemzetiségi szervezet állíthat listát, amely a települési nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán legalább a választások tíz százalékában önállóan jelöltet állított, és amely a választópolgárok legalább két százalékának ajánlását összegyűjtötte.


Az országos lista állításához szükséges ajánlások számát a Nemzeti Választási Bizottság a nemzetiségi választások kitűzésekor határozta meg.

Az országos nemzetiségi listákat szeptember 10-én 16 óráig kell bejelenteni az NVB-nél.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.