EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Szombathely

Okoszebra, műfüves pálya, alapítvány a rászorulóknak

Nap mint nap azzal foglalkozik, hogy otthont találjon a családoknak. Ehhez nem elég egy ingatlan adatait felsorolni, jó kommunikációs készségre, gyors emberismeretre és megelőlegezett bizalomra is szükség van. A 42 éves ingatlankereskedő szerint olyan készségek ezek, amelyekkel egy városrészből is igazi otthont tud varázsolni.

Janzsó Zoltán úgy ismeri a városrészt, mint a tenyerét Fotó: JZ

– Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ezer szállal kötődök a Derkovits városrészhez. Egész gyermekkoromat, fiatalságomat a Derkón töltöttem. Édesapám, akit ma is mindennap meglátogatok, még most is itt él, három kislányom a Bolyaiba jár. Szóval sok időt töltök a város ezen részén – mondta a Lokál Extrának Janzsó Zoltán, aki szó szerint úgy ismeri a választókörzetet, mint a tenyerét.


Meg kell szüntetni a szolgáltatóház környéki áldatlan állapotokat Fotó: JZ

– Ez akár szakmai ártalomnak is nevezhető, de nálunk nagyon fontos dolog az alaposság és a bizalom, elvégre legtöbbször családok új otthonát kell megtalálnunk. Abban nem lehet hibázni, ahogy szerintem a képviselői munkában sem. Felelőse és részese szeretnék lenni a városrész fejlődésének, lelkesedésemmel és a körzet iránti elkötelezettségemmel vinnék minőségi változást a Derkovits mindennapjaiba – fogalmazott. Szerinte az egyik legsürgetőbb feladat a Szűrcsapó utcai és a Váci utcai szolgáltatóházak környékén tapasztalt áldatlan állapotok megszüntetése. Úgy véli, hogy a megoldást az adott területen lévő üzletek tulajdonosaival kellene közösen megtalálni. Hozzátette: a parkolási gondok csökkentésére is olyan ötlete van, amely eddig még nem igen vetődött fel senkiben.

Janzsó Zoltán háromgyermekes apaként fontosnak tartja az iskolák környékének biztonságosabbá tételét. Erre az úgynevezett „okoszebrákat” tartaná a legjobb megoldásnak. Mivel a sport egész életében kiemelt szerepet játszott, ezen a területen is van építőjellegű ötlete.


Janzsó Zoltán felújítaná a régi sportpályát Fotó: JZ

– Úgy gondolom, hogy a Szűrcsapó és a Bem József utcákat összekötő kerékpárút mellett található régi salakos focipálya helyén egy futballozásra alkalmas műfüves, és egy kosárlabdázásra is alkalmas rekortan pályát kellene kialakítani. Végezetül pedig fontosnak tartom kijelenteni, hogy amennyiben bizalmat kapok a lakóktól és a 4. számú választókörzet képviselője lehetek, úgy létrehozok egy alapítvány, mely a körzetben élő rászorulókat támogatja. A képviselői tiszteletdíjamat egy az egyben ennek az alapítványnak a számlájára utaltatnám – hangsúlyozta Janzsó Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.