EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Pécs

ÖPE: a baloldali polgármesterjelölt egykori faégetése helyett fákat ültetnek

Nagyon tudatos zöldítés folyik Pécsett, aminek újabb állomásához érkezett a város – mondta Kővári János. AZ ÖPE elnöke Tüskésréten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: ezen a területen valaha salaklerakó működött, mostanra azonban a „város tüdejének” is lehetne nevezni a területet.

Az elmúlt években nagyon tudatos fejlesztés zajlott, létrehozták a Tudás Ligetét 650 fa elültetésével, idén pedig Pécs Liget néven elkezdődött egy olyan projekt, amelynek keretében 150 ezer fa kerül erre a területre, ami azt jelenti, hogy minden pécsire jut egy. A zöldítéssel nem szeretnének leállni a városban, közösségi faültetés keretében egyre több növény kerül a földbe.


Kővári: A Pécs Ligetben, ami a Tüskésrét mellett található 150 ezer fát ültettek el a Biokom emberei

– Mindannyiunkat elborzasztott a látvány, hogy Szibériában, Brazíliában több ezer hektár terület ég el. Sajnos Pécsett is volt olyan időszak, amikor erdőket vágtak ki és égettek el, erre nagyon büszke Péterffy Attila, a baloldal polgármesterjelöltje – mondta Kővári János. Az ÖPE elnöke hozzátette: a városban az elmúlt 8-10 évben nagyon tudatos fatelepítés zajlik, és már folynak a tárgyalások az erőművel, hogy teljes mértékben hagyják el a fatüzelést.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.