2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Orbán Balázs: Magyarország és Közép-Európa felértékelődött Brüsszelből nézve

Felértékelődött Közép-Európa és Magyarország súlya Brüsszelből nézve – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Orbán Balázs azt mondta, ezt jelzi Trócsányi László szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosjelölti posztja. Ugyanakkor mind az európai parlamenti választásokon és utána, a fontos pozíciókkal összefüggő tárgyalásokon is jól tudták a közép-európai régió országai érvényesíteni az érdekeiket. “Én azt hiszem, hogy azt az üzenetet sikeresen tudtuk közvetíteni, hogy Közép-Európa ellen és Közép-Európa nélkül ma nem lehet az unióban fontos döntést meghozni” – hangsúlyozta.


Hozzátette, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke ezt pontosan tudja, ennek köszönhető az, hogy Közép-Európa felülreprezentált az új bizottsági összetételben, vagyis komoly pozíciókat kaptak a régió képviselői.

Magyarország elérte célkitűzését, hiszen az ország számára az egyik legfontosabb posztnak Trócsányi László pozíciója számít – emelte ki az államtitkár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.