2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Belföld

Orbán Viktor: Egy Gyurcsányból kettő lett

Az egy Gyurcsányból mostanra kettő lett a tavalyi országgyűlési választás óta – mondta Orbán Viktor, nyilvánvalóan Gyurcsányné felbukkanására célozva. A miniszterelnököt újraválasztották a Fidesz elnökének a kormánypárt tegnapi kongresszusán. Orbán Viktor Karácsonyék cirkuszára is utalt, megjegyezte, hogy eleinte úgy tűnt, hogy az ellenzék egységes lett, de aztán kiderült, hogy inkább egymást ássák el. A miniszterelnök kijelentette: a mai magyar állam a kereszténydemokrácia és nem a liberalizmus talaján áll..

Orbán Viktor kijelentette: a mai magyar állam a kereszténydemokrácia és nem a liberalizmus talaján áll. A kormányfő elmondta, hogy az 1990-es, első rendszerváltás után, amikor az ország visszaszerezte a függetlenségét 20 év küzdelem jött a szocialistákkal. Ezután egy újabb rendszerváltás következett 2010-ben. Ennek a kereszténydemokrata rendszerváltásnak a filozófiai alapja a keresztény szabadság volt. Mindez szerinte a hazafiság, a házasság, a család és gyermekeink védelmét jelenti.


– Migráció helyett határvédelem, bevándorlók helyett magyar gyerekek, multikulturális zagyvalék helyett keresztény kultúra, erőszak és terror helyett rendezettség és biztonság, nemzetárulás helyett nemzetegyesítés. Ez a keresztény szabadság – sorolta a miniszterelnök.

Orbán Viktor felidézte a 10 évvel ezelőtti állapotokat, amikor az ország a csőd szélén volt, és folyamatosan romlott az életszínvonal. Akkoriban 85 százalékos volt az államadósság, mára ezt 70 százalékra sikerült csökkenteni.


– Ma 850 ezerrel többen dolgoznak, a minimálbér a duplájára nőtt, dübörög a családvédelmi akcióterv, egymillió gyerek kap ingyen tankönyvet, idén újra lesz nyugdíjkiegészítés és nyugdíjprémium. Felújítottunk 77 kórházat, 54 rendelőt, 104 mentőállomást, szolgálatba állítottunk 800 új mentőautót az orvosok bére 82 százalékkal nőtt, az egészségügyi szakdolgozók 2022-ben a 2016-os bérük több mint kétszeresét keresik majd – sorolta az eredményeket.

Az Európai Unió és az új betelepítési kvóta javaslata kapcsán a kormányfő elmondta: Brüsszelnek el kell fogadnia, hogy  a magyaroknak joga van a keresztény szabadság mentén berendezni az életüket.

– Nem kérünk a Soros-féle aktivistákból, így vigyék el őket innen – üzente. Felajánlotta, hogy Magyarország segít megvédeni Olaszország határait a migránsoktól, és vissza is szállítjuk a bevándorlókat oda, ahonnan jöttek.

Orbán szerint a hazai belpolitikában tavaly óta csupán annyi változott, hogy “egy Gyurcsányból kettő lett.”

– Az egyik idehaza, a másik Brüsszelben gáncsolja a magyar érdekeket – utalt Gyurcsány feleségére, aki EP-képviselő lett nemrég. Véleménye szerint bár úgy tűnik, hogy az ellenzék egységes lett, de „inkább egymást ássák el.”

– A jó zuglói szocialista párját ritkítja – utalt Karácsony Gergely kiszivárgott hangfelvételére, majd híveinek üzent:

– Mindenkihez el kell jutnunk, és mindenkit meg kell győznünk. A kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek