EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Orbán Viktor: El kell juttatnunk a digitalizációt a legtávolabbi faluban élő gazdákig is – Videó!

Magyarország készen áll, sőt már hozzá is fogott, hogy a digitalizálódó világgazdaság egyik sikertörténete legyen – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Hungexpón, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciájának megnyitóján.

„Én leginkább azzal a kihívással küzdök, hogy az egyre inkább digitalizálódó gazdaságban hogyan lehet olyan politikákat kialakítani, hogy a digitalizációnak áldásaiban ne csak egy szűk elit és ne csak egy szűk nagyvállalati világ részesedjen, hanem eljusson mindenkihez. Nekünk politikusoknak olyan programokat kell kigondolnunk és végrehajtanunk, amely alkalmazkodik ahhoz a tényhez, hogy a digitalizáció az életünk egészét érinti ezért el kell juttatnunk a digitalizációt a legtávolabbi faluban élő gazdákig, a kórházakig, a kistelepülésekig, a kis- és közepes vállalkozásokig, hogy mindenki, minden egyes polgár, minden egyes vállalkozás a nyertese legyen és ne elszenvedője a digitalizáció okozta változásoknak. Nekünk meg kell értetnünk, hogy ez nem szét fogja szakítani a társadalmainkat, hanem egy lehetőséget ad arra, hogy mindannyian még inkább bekapcsolódjunk a közös életünkbe. Akkor is, ha Budapesttől a lehető legtávolabb élő kis falu polgárai vagyunk, vagy, ha nem az elithez tartozunk, hanem egy betanított munkából tartjuk fent magunkat és a családunkat. az elmúlt tíz év itt Magyarországon bebizonyította, hogy nálunk a jövőt nemcsak megtudják tervezni, hanem meg is tudják valósítani, teremteni” – mondta Orbán Viktor.


A miniszterelnök fotókat és egy videót is megosztott közösségi oldalán az eseményről.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.