EUR: 332,35 Ft
CHF: 302,51 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Belföld

Orbán Viktor: Újabb családvédelmi akciótervek jöhetnek

A miniszterelnök a Kossuth rádiónak elárulta, gondolkodik a második, sőt a harmadik családvédelmi akcióterven. Ezen felül méltatta Trócsányi László szerepét és elmondta, hogy szerinte miért fontos az október 13-i önkormányzati választás.

A családpolitikával kapcsolatban a miniszterelnök a Ripost szerint jelezte, hogy szomorúan tapasztalja, még mindig nem születnek meg a vágyott gyermekek, mert akadályok nehezítik a fiatalok életét. Ezért még van teendő. Azt is elárulta, hogy már gondolkodik a második, sőt a harmadik családvédelmi akcióterven, de előbb az elsőt kell eredményesen működtetni.


MTI/Balogh Zoltán

Mint ismert, július elsejétől elindult a kormány családvédelmi akcióterve, így a fiatalok már 10 milliós babaváró támogatást, kibővített csokhitelt, 2,5 milliós autóvásárlási támogatást is igényelhetnek, emellett pedig akár több millió forintot is elengedhetnek a jelzáloghitelükből. Januártól a négygyermekes anyáknak nem kell többé személyi jövedelemadót fizetniük, bevezetik a nagyszülői gyedet, és emellett a kormány 2022-ig 21 ezer új bölcsődei férőhelyet hoz létre.

A napokban kiderült: a magyar jelölt, Trócsányi László az egyik legfontosabb területtel, az unió bővítésével foglalkozhat az Európai Bizottságban. Orbán szerint a személyes alkalmasság kulcskérdés, Magyarország pedig egy nagyszerű embert delegált, ami mutatja a magyar politika és általában Magyarország intellektuális, szellemi képességét és erejét. Kiemelte: a nyugati országokban sokan „belefáradtak” a bővítésbe, pedig „ha nem hezitált volna Európa, ha Macedónia, Montenegró és Szerbia már bent volna az unióban, akkor az illegális migránsok 2015-ben nem jutottak volna el Németországig”.


 

Alkalmas vezetőket a települések élére!

„Én azok közé tartozom, akik szerint most alkalmas vezetőket kell találnunk arra, hogy a városaink és falvaink életét jól tudjuk irányítani és megszervezni” – mondta az október 13-i önkormányzati választásról a miniszterelnök. Kiemelte: polgármesternek nem az a feladata, hogy összevesszen másokkal, a településeknek barátokra van szükségük, ezért a városvezetőknek együtt kell tudniuk működni a kormánnyal is. „Ha valaki az ellenkezőjét hirdeti meg, és látom, hogy Budapesten az ellenzék jelöltje az ellenkezőjét hirdette meg, az alkalmatlan, mert nem érti, hogy miről szól az önkormányzat, és miről szól az önkormányzati választás” – utalt Orbán Karácsony Gergelyre. Vele szemben Tarlós évek óta jól irányítja és szervezi a főváros ügyeit, és a budapestiek érdekét nézi, ezért együttműködik a kormánnyal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vidéken a kormánypártok, Budapesten az ellenzék győzött

  Vidéken a kormánypártok, Budapesten az ellenzék győzött

  A főpolgármester-választást az ellenzék közös jelöltje nyerte a vasárnapi önkormányzati választásokon; a fővárosi kerületek többségében ellenzéki, a megyei jogú városok többségében viszont kormánypárti jelöltek győztek, és mind a 19 megyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP került többségbe.

 • Ilyen a Google új közlekedési alkalmazása

  Ilyen a Google új közlekedési alkalmazása

  Kevesen vették észre, de egy ideje már Magyarországon is elérhető a Google gyalogos közlekedést segítő funkciója, a Live View. Az okostelefonos alkalmazás az úti cél beírását követően valós környezetbe vetített jelzésekkel mutatja meg a helyes utat.

 • Rekordlóerő

  Rekordlóerő

  Fantasztikus látványt nyújtott Richter Kevin, amikor a Richter Flórián Cirkusz debreceni előadásán elképesztő mutatvánnyal készült megdönteni a Guinness-rekordot.