EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Dunaújváros

Ősszel is várja a gyerekeket a Máltai

Egész nyáron fogadta a szórakozni vágyó gyermekeket a Máltai Szeretetszolgálat játszótere, az ősz beköszöntével pedig a játszóházukat is megnyitják.

Szeptemberben, amíg jó idő van, több iskola is itt tartja testnevelésóráit, ami mindig felvidítja a gyermekeket. Ilyenkor délelőtt a legkisebbeké a főszerep, délután pedig kisiskolásokkal is benépesül a játszótér.


A Máltai félévente kap egymillió forint támogatást, amelynek 40 százalékát eszközökre, a többit programokra fordítják. Ennek köszönhetően lesz például kirándulás a veszprémi állatkertbe, amit a jelentkezők ingyenesen tekinthetnek meg. Az első félévben több utazást is szerveztek, az utolsó kettőhöz valamennyi önerőre is szükség volt.

Szeptember 22-én ünnepeli 5. születésnapját a játszótér, amire egész napos rendezvénnyel készülnek. Ekkor ügyességi gyakorlatokat végezhetnek a gyermekek, akik pecséteket kapnak, azokat pedig ajándékra válthatják be. Emellett kézműves-foglalkozások is lesznek, sőt az érdeklődőket egy hatalmas torta várja, amelyet majd együtt fogyasztanak el. Tombolavásárlási lehetőség is lesz, értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Az ősz elmúltával, a hideg ellenére, télen szintén lesznek programok, amelyeken minden korosztály megtalálja a számára megfelelő elfoglaltságot. Az adventi időszakban például kimondottan az akkor aktuális díszítések elkészítésére is lehetőség lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.