2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Pécs

Pécsett tanácskoztak az ország radiográfusai

Idén Pécsett tartották a Magyar Radiográfusok Egyesületének Kongresszusát. A társaság hivatalos fennállása óta a kongresszus számos helyen megfordult már, azonban idén először rendezték Pécsett. Ez azért is fontos, mert a Pécsi Tudományegyetem a radiográfusképzés egyik alma matere is egyben, így az ideérkező szakemberek most a legmodernebb technikákkal is találkozhattak a Pécsi Diagnosztikai Központban.

Pécsett ebből a mobil röntgenből ötöt is használnak a klinikákon. Az egyik legmodernebb technikának számít, amivel akár egy csecsemőt, de akár egy megtermett felnőttet is meg tudnak röntgenezni. A berendezés még arra is képes, hogy a képalkotás után bekarikázza a gócpontokat.

Többek között ilyen modern és ehhez hasonló berendezésekkel is találkozhattak a XXII. a Magyar Radiográfusok Egyesületének XXII. Kongresszusának résztvevői.


A kongresszus ideje alatt a szakembereknek lehetőségük nyílt a Pécsi Diagnosztikai Központ munkájának és eszközeinek megtekintésére, valamint a Szentágothai János Kutatóközpontban működő kisállat-MR meglátogatására.

A kongresszus megnyitóján, a Palatinus szálló Bartók Termében Páva Zsolt, Pécs polgármestere is köszöntötte a kongresszus résztvevőit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.