EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Sport

Schumacher őssejtkezelést kap Párizsban

A Le Parisien című francia lap meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a párizsi Pompidou klinikára szállították őssejtbeültetésre a több mint öt és fél éve súlyos fejsérülést szenvedett Michael Schumachert.

A hétszeres világbajnok, német Forma–1-es pilóta 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben szenvedett súlyos síbalesetet. A két sípályát összekötő részen vélhetőleg egy kő miatt bukott, és beverte a fejét, majd később a kórházban kómába esett. Állapotáról azóta ellentmondó hírek jelentek meg.


A klinikán „titkos kezelésen” esik át a szív- és érrendszeri osztályon, s  várhatóan két napig tartják bent az 50 éves expilótát. A beavatkozást Philippe Menasche szívspecialista végzi. A Le Parisien szerint Schumacher őssejtinfúziókat kap, amelytől azt remélik, hogy növekszik szervezetének ellenálló képessége a különböző gyulladásokkal szemben. A lap szerint Schumacher teljes testét kék takaró fedte, és állítólag az év során kétszer is kezelték az intézetben.

A hétszeres bajnok családja nem kommentálta az értesüléseket.

(MTI/EPA/Felippo Venezia)

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.