EUR: 331,55 Ft
CHF: 302,99 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Külföld

Soros György áll az amerikai demokraták feketekasszája mögött

Több mint 1 milliárd dollárt fordított az amerikai baloldal kampánycéljaira 2013-2017 között az az Arabella nevű tanácsadó cég, amelyet látszólag civil szerveződésként próbálnak beállítani, valójában a demokraták fedett „bankautomatája”, amely mögött Soros György áll – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Breitbart cikke alapján, amely a Capital Research Center (CRC) információira hivatkozik.

Az neves konzervatív kutatóközpont tanulmánya rámutat, hogy Európához hasonlóan a tengerentúlon is álcivil szervezeteken keresztül igyekszik politikai befolyásra szert tenni Soros György milliárdos spekuláns. Az általa finanszírozott Arabella Advisors négy nagy álcivil szervezetet hozott létre: a New Venture-, a Sixteen Thirty-, a Windward- és a Hopewell alapítványokat – tudatja a portál.


„Ezek a nonprofit szervezetek olyan csoportokat és projektek százait támogatják, amelyek a baloldal érdekeinek megfelelő politikai célokért küzdenek és stratégiai szerepük volt a kampányok idején” – szögezte le a CRC tanulmánya alapján a Breitbart a hozzájuk került dokumentumokra hivatkozva.

Állításuk szerint ezek az álcivil alapítványok látszólag alulról szerveződők, valójában azonban úgynevezett „Astroturf”-szervezetek, amelyeket kifejezetten politikai céllal alapítottak és állítottak be civil kezdeményezésként – számol be a V4NA.


„Az Arabella nonprofit szervezetek együttesen 1,16 milliárd dollárt költöttek 2013-2017 között több száz olyan politikai aktivista csoport finanszírozására, amelyek az amerikai baloldali politikai erők céljainak előmozdítását segítették. Ugyanakkor azok a projektek, amelyeket ezek a felbukkanó csoportosulások működtetnek, hálózatot alkotnak, amelyek egy félmilliárd dollár értékű készpénz-óceánban fekszenek” – állítja a CRC, amely tanulmányában konkrétan megemlíti a „Demand Justice” kezdeményezést, amely legharcosabb ellenlábasa volt Donald Trump legfelsőbb bírósági választottjának, Brett Kavanaugh-nak. A Demand Justice saját bevallása szerint 5 millió dollárt költött Kavanaugh-ellenes kampányára, amelyhez a forrást az Arabella Advisors biztosította a Sixteen Thirty Fund-on keresztül.

A portál beszámolója szerint az egész hálózat mögött a Demokrata Szövetség áll, amelynek egyik legbőkezűbb és legbefolyásosabb támogatója Soros György maga. Ezt támasztja alá az is, hogy az Arabellát vezető, „sikeres vállalkozóként, a világon társadalmi változásokat elindító kezdeményezések alapító-vezető-tanácsadójaként” bemutatott Eric Kessler korábban a Clinton Global Initiative munkatársa volt. Ugyanakkor nem csak a pénzével, de fián keresztül közvetlenül is igyekszik befolyásolni a Demokrata Pártot Soros György. Az ifjabb Soros, Alex Instagram-oldalának tanúsága szerint a Soros-hálózat trónörököse a napokban több vezető demokratát is meglátogatott otthonában. Az egyik képen a kongresszus első képviselőházi elnöknőjével, Nancy Pelosival fotózkodva azt posztolta: “Sokszínűségünk a hatalmunk, egységünk az erőnk.”

Egy másik fotón pedig a szenátus Demokrata párti frakcióvezetőjével ölelkezik az ifjabb Soros, arról értekezve, hogy mennyire fontos a demokraták számára, hogy 2020-ban visszavegyék a szenátust. “Még ha le is győzzük Trumpot, a szenátus nélkül hazánk továbbra is veszélyben van.” – zárja beszámolóját a V4NA nemzetközi hírügynökség.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

  Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

  Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az “Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

 • Erősödnek a V4-ek!

  Erősödnek a V4-ek!

  A visegrádi országok, köztük Magyarország erősödése érezhető az Európai Bizottság összetételének alakulásában – mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 • Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen az új Európai Parlamentben, és erről szól a hétfői brüsszeli meghallgatás is – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.