EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Nyíregyháza

Szijjártó: Rohamos ütemben fejlődik a gazdaság

Bokrétaavató ünnepséget tartottak a Hübner Kft. területén, az ünnepségen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A honatya a bokrétaavatón hangsúlyozta, hogy a német cégek jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság fejlődik a leggyorsabb ütemben az Európai Unióban. A növekedésben kiemelt szerepük van a járműipari cégeknek, amelyek tavaly 8,5 ezer milliárd forintnyi értéket állítottak elő – tette hozzá.

Szijjártó Péter a Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. üzemében beszélgetett a dolgozókkal
MTI/Balázs Attila

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság fejlődésében nagy szerepe van a megyei jogú városoknak, melyeket 1000 milliárd forinttal támogat a kormányzat. Nyíregyháza ebből a forrásból jelentős támogatáshoz jutott.


– Kilencvenmilliárd forintból indultak el a fejlesztések ebben a városban, és 2010 óta itt egy olyan fejlesztési pályát mutattak be, ami az irigylésre méltó kifejezéssel kellőképpen leírható. Mindazok a fejlesztések, amelyek Nyíregyházán megvalósultak, azok lendületet adtak az egész megyének és szemmel látható a fejlődés. Hiszen zajlik az építkezés a Bujtosi uszodánál, letették az atlétikai centrum alapkövét, kerékpárutak, szállodák épültek, a barnamezős területek rehabilitációja is folyamatosan zajlik – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Dr. Kovács Ferencet támogatja

A honatya azt is elmondta, hogy ha az itt élő polgárok bizalmat szavaznak a jelenlegi városvezetésnek, a kormány kész olyan beruházásokat is támogatni, mint a nagykörút befejezése vagy a Tokaji úti aluljáró megépítése.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.