EUR: 334,43 Ft
CHF: 305,68 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Sport

Szlovákiát is megbüntette az UEFA

Nem csak a magyar, a szlovák szövetséget is megbüntette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a szeptember 9-i, budapesti mérkőzésén történt szurkolói rendbontások miatt.

Így az október 10-i, Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőjüket nézők nélkül kell lejátszaniuk, emellett pedig 20 ezer eurós (6,65 millió forint) bírságot kell fizetniük. A szövetség fellebbez. A Budapestre érkezett szlovák delegáció egyik tagja, Marián Drinka fizioterapeuta a lefújás után odáig merészkedett, hogy a vendégszektor előtt – ahol felvidéki magyarok is voltak – letolt nadrággal ünnepelt.


Pénteken derült ki, hogy a 2-1-es szlovák győzelemmel zárult mérkőzésen történtek miatt zárt kapuk mögött kell megrendezni az október 13-ai Magyarország–Azerbajdzsán Eb-selejtezőt, és 20 millió forintos büntetést kell fizetni az UEFA-nak. A magyar szövetség az azeriek elleni meccsen 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni.

Mérsékelni szeretnénk a büntetést

Az MLSZ tájékoztatása szerint minden lehetséges eszközzel igyekeznek elérni a büntetés enyhítését, ezért részletes vizsgálatot is kérnek. Ám az UEFA ítélkezési gyakorlatát ismerve vajmi kevés esélyünk van erre. Csakúgy, mint a szlovákoknak.

Kapcsolódó Cikkek