2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Életmód

Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit-romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

Vidnyánszky Csárdáskirálynője a száz évvel ezelőtti ősbemutatóból született újjá a Margitszigeten (Fotó: Máté Krisztián)

– A világklasszis sztárfellépőknek és a nagyon sokféle, eklektikusnak látszó, valójában érzékenyen átgondolt, de tudatosan felépített, minden korosztályt megszólító kínálatnak köszönhetően a Budapesti Nyári Fesztivál hazai közönsége mellett évről évre egyre több külföldi látogatót vonz, amellyel egész nyáron élénk turizmust generál a főváros számára – összegezte Bán Teodóra ügyvezető az évadot, mielőtt átadta a Városmajori Színházi Szemle díjait, amelyeket zsűritársaival, Nagy-Kálózy Eszter és Tenki Réka színésznőkkel, valamint Miklós Melánia színikritikussal ítéltek oda a székesfehérvári, győri, szegedi, kecskeméti, tatabányai, szombathelyi, szabadkai és miskolci társulatok  tagjainak.


– Örülök, hogy van ez a szemle, örülök, hogy a vidéki kollégák munkáját meg tudtuk mutatni. Kevés volt a díj, többet is ki tudtunk volna osztani – árulta el Nagy-Kálózy Eszter. Tenki Réka bevallotta: ő életében először zsűrizte kollégáit.  – Először arra gondoltam, hogyan mondhatnék véleményt azokról, akikre felnézek, akiktől a szakmát tanultam? Aztán átfordítottam magamban: annyi mindent kaptam tőlük, most itt a lehetőség, hogy én adjak nekik.

Jelenet a Turandotból, amely egy  kínai hercegnő története, de valójában egy perzsa meséből ered – Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.

 • Egészségnapok a Semmelweis Egyetemmel

  Egészségnapok a Semmelweis Egyetemmel

  Rendhagyó helyen, az Anatómiai Múzeumban jelentették be, hogy ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési programokkal ünnepeli alapításának 250.