EUR: 332,51 Ft
CHF: 301,74 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Szünetel a vonatközlekedés Budaörs és Biatorbágy között

Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak, a vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek – közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.

Az állomáson néhány órával korábban is volt hasonló eset, akkor egy tehervonat mozdonyának áramszedője tört le, s két vágány felett a vezeték is leszakadt. A helyreállítás több időt vesz igénybe.


A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon utazóknak jelentősen hosszabb menetidővel kell számolniuk, pótlóbuszokra kell átszállniuk.

A meghibásodás miatt a Győr felől Budapestre tartó vonatokat Tatabányánál visszafordítják.


A Keleti pályaudvarról Bécsbe tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat, továbbá a Szombathelyre tartó Borostyánkő InterCity Tatabányát nem érinti, mert Komárom-Székesfehérvár felé kerül.

A felsővezeték végleges helyreállítása csak estére várható Budaörsnél

Szombat estére állíthatják véglegesen helyre a hajnalban meghibásodott felsővezetéket Budaörsnél – közölte a Mávinform szombaton, kora délelőtt a Facebook-oldalán.

A közlemény szerint Biatorbágy felé egy vágányon, és Budaörs állomás első három vágányán a vonatközlekedés újraindult. A nemzetközi és InterCity vonatok a forgalomnak átadott egy vágányon közlekednek. Tatabányáig felármentesen igénybe vehetők.

Kelenföld és Biatorbágy között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a személyvonatok helyett. A Volán helyközi járataira Kelenföld vasútállomás-Budaörs-benzinkút és Biatorbágy között a vasúti utazási utalványt és bérletigazolványt elfogadják.

Egyes vonatok részlegesen kimaradnak a menetrendből. Az arra utazók jelentősen hosszabb eljutási idővel számoljanak – közölték.

Kelenföld és Budaörs között már mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés

Kelenföld és Budaörs között már mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés – közölte a Mávinform szombat délelőtt az MTI-vel.

Azt írták: a budapesti Déli pályaudvarról Győrbe 9.20-kor induló és a Győrből Budapest-Déli pályaudvarra 7.42-kor elindult S10-es személyvonat már teljes útvonalon közlekedik. Ezután már nem lesznek pótlóbuszok, a személyvonatok is járnak majd. A Volán helyközi járatain sem lesz érvényes az utazási utalvány, bérlet. A budaörsi állomáson még dolgoznak a sérült vezetékek helyreállításán. A Budapest-Győr vonalon közlekedő vonatok menetideje 20-30 perccel meghosszabbodik – közölték.

Kapcsolódó Cikkek