EUR: 331,55 Ft
CHF: 303,00 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Tarlós lesz az első a szavazólapon

Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét hétfő délután a Fővárosi Választási Bizottságon, eszerint várhatóan öt jelölt neve szerepel majd a lapon.

Az október 13-ai önkormányzati választás főpolgármester-jelöltjeinek sorrendje a következő: 1. Tarlós István, 2. Berki Krisztián, 3. Thürmer Gyula, 4. Puzsér Róbert, 5. Karácsony Gergely. A főpolgármester-jelöltek hétfő délután 16 óráig adhatták le összegyűjtött ajánlásaikat.


A szavazólapon első helyen szereplő, kilenc éve a főváros élén álló Tarlós István alkalmasságát a budapestiek 56 százaléka ismeri el, ezzel szemben Karácsony Gergelyt csak 32 százalékuk tartja alkalmasnak a főváros vezetésére. Puzsér Róbertet a szavazók tizenegy, a Munkáspárt elnökét, Thürmer Gyulát hat, Berki Krisztiánt pedig egy százalékuk nevezte alkalmas jelöltnek – derült ki a Nézőpont legfrissebb kutatásából.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

 • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.