EUR: 331,55 Ft
CHF: 302,99 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Külföld

Több állami támogatást követel a francia „migránsmegye”

Petícióban követel magasabb állami támogatást a kormánytól a Franciaország migránsmegyéjeként elhíresült Seine-Saint Denis öt településének polgármestere, mert a migráció miatt „jelentősen megváltozott a népesség száma és etnikai összetétele a megyében”. A petíció szerint náluk legrosszabb a helyzet: annyi bűncselekményt követnek el ott, ahány ember él – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

„Kevesebb, mint egy rendőr jut 400 lakosra, 100 százalékos a bűnözési ráta (az egy lakosra jutó esetek száma szerint), elhúzódnak a bírósági eljárások” – áll abban a petícióban, amelyet öt település (Saint-Denis, Stains, l’Ile-Saint-Denis, Aubervilliers és Bondy) polgármestere írt alá Seine-Saint Denis megyében. A településvezetők szerint a megye nem rendelkezik ugyanolyan hatékony eszközökkel a bűnözés elleni küzdelemhez, mint a környező megyék – számol be a portál.


A V4NA információi szerint ez az egyenlőtlenség késztette a polgármestereket arra, hogy panaszt nyújtsanak be az államhoz, amely szerintük nem biztosít egyenlő feltételeket és eszközöket az általuk vezetett önkormányzatoknak. A városvezetők több pénzügyi és humán erőerőforrást szeretnének a bűnözés elleni küzdelemhez, kihangsúlyozva, hogy „az állam a 70-es években alkalmazott elavult módszerekkel állapítja meg a juttatások összegét, ám azóta jelentősen megváltozott a népesség száma és etnikai összetétele a megyében.”

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

  Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

  Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az “Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

 • Erősödnek a V4-ek!

  Erősödnek a V4-ek!

  A visegrádi országok, köztük Magyarország erősödése érezhető az Európai Bizottság összetételének alakulásában – mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 • Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen az új Európai Parlamentben, és erről szól a hétfői brüsszeli meghallgatás is – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.