EUR: 330,99 Ft
CHF: 300,99 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Külföld

Több tízezren maradtak áram nélkül az Humberto hurrikán miatt

Több tízezren maradtak áram nélkül az Humberto hurrikán miatt a Bahama-szigeteken, amelyeken nemrég a Dorian nevű hurrikán végzett súlyos pusztításokat.

A Belco helyi áramszolgáltató csütörtöki tájékoztatása szerint 28 600-an maradtak áram nélkül. Az Humberto hurrikán emellett háztetőket tépett le, fákat csavart ki – közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy a viharnak nincsenek sérültjei vagy halottai. Az embereket arra kérték, hogy a leszakadt vezetékek és a kicsavarodott fák okozta veszélyek miatt egyelőre ne hagyják el otthonukat.


Az ötfokozatú skálán hármas fokozatúvá erősődő Humberto a Bahamákat elhagyva csütörtökön óránkénti 205 kilométeres sebességgel észak felé haladt az Atlanti-óceánon. A rendkívül erős széllökések mellett a vihar heves esőzést is okozott. “Rendkívül nehéz éjszakánk volt” – mondta a Royal Gazette című újságnak Wayne Caines bahamai nemzetbiztonsági miniszter.

A hurrikánszezon november 30-ig tart az Atlanti-óceánon. Szeptember elején a Dorian hurrikán pusztított a Bahamákon, hivatalos adatok szerint legalább 52 ember vesztette életét. A halálos áldozatok száma azonban ennél jóval magasabb lehet, több száz embert ugyanis még mindig eltűntként tartanak nyilván az Egyesült Államok délkeleti partjainál fekvő szigeteken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Páratlan arany ékszereket találtak

  Páratlan arany ékszereket találtak

  Páratlan arany ékszereket, főző edényeket és más értékes ókori tárgyakat találtak búvárrégészek Lord Elgin Kitera görög szigetnél 1802-ben elsüllyedt hajójának, a Mentornak a roncsában.

 • Nehézfémekkel szennyezett bébiételeket találtak az USA-ban

  Nehézfémekkel szennyezett bébiételeket találtak az USA-ban

  Az Egyesült Államokban megvizsgált bébiételek döntő része ólmot és más nehézfémeket tartalmazott. Healthy Babies Bright Futures (HBBF) által bevizsgált 68 márka 168 bébiételének 95 százaléka volt nehézfémekkel, ólommal, arzénnal, higannyal, vagy kadmiummal szennyezett.

 • Brexit: Halasszák is el, meg nem is!

  Brexit: Halasszák is el, meg nem is!

  Boris Johnson formálisan kezdeményezte szombat éjjel az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnak küldött levelében a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását, egy másik levélben ugyanakkor közölte a testülettel, hogy károsnak tartaná a kérés teljesítését.