2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Külföld

Több tízezren maradtak áram nélkül az Humberto hurrikán miatt

Több tízezren maradtak áram nélkül az Humberto hurrikán miatt a Bahama-szigeteken, amelyeken nemrég a Dorian nevű hurrikán végzett súlyos pusztításokat.

A Belco helyi áramszolgáltató csütörtöki tájékoztatása szerint 28 600-an maradtak áram nélkül. Az Humberto hurrikán emellett háztetőket tépett le, fákat csavart ki – közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy a viharnak nincsenek sérültjei vagy halottai. Az embereket arra kérték, hogy a leszakadt vezetékek és a kicsavarodott fák okozta veszélyek miatt egyelőre ne hagyják el otthonukat.


Az ötfokozatú skálán hármas fokozatúvá erősődő Humberto a Bahamákat elhagyva csütörtökön óránkénti 205 kilométeres sebességgel észak felé haladt az Atlanti-óceánon. A rendkívül erős széllökések mellett a vihar heves esőzést is okozott. “Rendkívül nehéz éjszakánk volt” – mondta a Royal Gazette című újságnak Wayne Caines bahamai nemzetbiztonsági miniszter.

A hurrikánszezon november 30-ig tart az Atlanti-óceánon. Szeptember elején a Dorian hurrikán pusztított a Bahamákon, hivatalos adatok szerint legalább 52 ember vesztette életét. A halálos áldozatok száma azonban ennél jóval magasabb lehet, több száz embert ugyanis még mindig eltűntként tartanak nyilván az Egyesült Államok délkeleti partjainál fekvő szigeteken.

Kapcsolódó Cikkek