EUR: 331,55 Ft
CHF: 302,99 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Törvénytelenül másolják le az ajánlóíveket Karácsony kampányában

Feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból. 

A dokumentumokra hivatkozva a lap azt írja, hogy a józsefvárosi összefogás kampánycsapata az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ami tilos, akárcsak az ajánlóívek másolása. Az iratokat az ellenzéki kampánycsapat egyik csalódott tagja juttatta el a Magyar Nemzethez.


A munkafolyamatról árulkodik egyebek mellett egy fénykép is, amelyet a józsefvárosi polgármesterjelölt kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza egy zárt Facebook-csoportban posztolt szeptember 2-án késő este. A fénykép a kerületi kampányközpontban, a Baross utcai Patyolat nevű helyen készült. A képhez Udvarhelyi azt írta, hogy a csapat az ajánlóívek feldolgozásán dolgozott.

„Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!” – írta a kép alatti kommentben Simon György józsefvárosi DK-s képviselő, aki október 13-án már az I. kerületben indul mint „közös ellenzéki” képviselőjelölt. Mint ismert, az ajánlóíveken nincs mit „feldolgozni”, azokat a jelölteknek csak össze kell gyűjteniük, és le kell adniuk a választási bizottsághoz. A fentiek alapján egyértelműen úgy tűnik, hogy az ellenzék személyes adattal való visszaélést követett el. Később az ellenzékiek törölték a bejegyzést.


Nemrég a Ripost írta meg, hogy Karácsony Gergely több tízezer embertől kért telefonszámot, méghozzá azzal a kommentárral, hogy tartani akarja velük a kapcsolatot. Ez azonban a Ripost szakértője szerint az információs önrendelkezés megsértése, ami bűncselekmény.

Ezek után jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés: Karácsony és csapata ennyire nem ismeri az előírásokat, törvényeket, vagy a hatalom megszerzéséért bármire, még törvénysértésre is hajlandók?

Kocsis: Megdöbbentő és felháborító

Kocsis Máté

Megdöbbentő és felháborító, ami a józsefvárosi kampányban történt – reagált a botrányra Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. – A józsefvárosi kampánycsapat ellopta a jóhiszemű baloldali választók adatait, és visszaélésre készülnek azokkal – mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté továbbá felszólította Pikó Andrást és a többi ellenzéki jelöltet, hogy  lépjenek vissza a választástól.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

 • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.