EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Nyíregyháza

Tovább bővült a kerékpárút-hálózat

Egy újabb, jelentős fejlesztés eredményeként 71 kilométerre bővült a megyeszékhely kerékpárút-hálózata. Ebben természetesen nincs benne az a nagyjából harminc kilométer, ami Tokajjal köti össze a szabolcsi megyeszékhelyet, a Modern Városok Program tavaly megvalósult fejlesztése eredményeként. A most átadott nyolc kilométer újabb városrészeket kapcsol be a hálózatba.

Az új szakasz nyomvonala a Kígyó utca–Debreceni út csomóponttól indul (idáig is az elmúlt években készült el a nyomvonal), a Debreceni úton a Tünde utcáig halad, majd arra a Tünde utcára fordul, amelyet komplexen újítottak fel nemrégiben, s azon végig vezet a Kállói útig. Onnan két irányba ágazik, egyrészt a városközpont felé, a Szent István utcáig, a nagykörútig, másrészt Nagykálló irányába, a Csárda utcáig, így az arrafelé élők is most már biztonságosan biciklizhetnek. A fejlesztéssel érintett mindhárom önkormányzati képviselő (dr. Rákóczi Ildikó, Bajnay Kornél és Mussó László) egyaránt a biztonságos közlekedést, a könnyebb eljutást és a környezetvédelmet, valamint az egészségmegőrzést (sportot) emelte ki a szerteágazó út előnyeként. Ezzel ugyanis Borbánya és Kistelekiszőlő két irányból is megközelíthetővé vált két keréken a belváros felől.


Nem véletlenül kapta meg az elmúlt időszakban két ízben is a Kerékpárosbarát Település díjat Nyíregyháza. Az elmúlt évek ilyen jellegű fejlesztései címszavakban: elkészült az összeköttetés a belváros és az Érkert, valamint Örökösföld, továbbá az új LEGO gyár irányába, s most már elérhető biciklivel a Nemzeti Gyógyhely Sóstógyógyfürdő, valamint Sóstóhegy és mostantól Borbánya, Kistelekiszőlő – a korábbi szakasz összekapcsolásán, hálózatfejlesztésén túl. Nem csoda, hogy számos biciklis rendezvény is van Nyíregyházán: a tradicionális Michelin Bringafesztivál, tavaly óta pedig a tavaszi Bringa Piknik és az őszi Bringaváros 7.1, de emellett versenyek házigazdája is a város (háztömb körüli országos verseny, Visegrádi 4-ek nemzetközi megmérettetés).

A város polgármestere, dr. Kovács Ferenc a térség önkormányzati képviselőivel le is tesztelte az új szakaszt az ünnepélyes átadás előtt

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.