2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Pécs

Új gyárat avattak Pécsett

Több mint 7,5 milliárd forintból, új gyárat és gyártósorokat hozott létre a British American Tobacco Pécsett, ezzel pedig a meglévő 800 munkavállalója mellé újabb 100 főt tud foglalkoztatni a dohányipari vállalat. Az 1992-ben Pécsre települt cég az elmúlt években több mint 40 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre, a mostani beruházással pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a BAT. Olyan nikotinpárnák gyártásába kezd, ami kevésbé káros az egészségre. A gyár ünnepélyes avatásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, aki beszédében hangsúlyozta: Pécsett és a környékén az idei év első negyedévében 23 milliárd forintos beruházásról döntöttek. Ez pedig 44 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és ezzel az értékkel a megye lekörözi az országos, 26 százalékos beruházásnövekedési ütemet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.