EUR: 331,55 Ft
CHF: 302,99 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Újabb fordulat az erzsébetvárosi ellenzéki csalás ügyében

Egy olyan férfi másolta az ajánlásokat Szücs Balázs VII. kerületi párbeszédes képviselőjelöltnek, akinek munkaköréből adódóan kötelező tisztában lennie az adatvédelemi szabályokkal – számol be az Origo.

A Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa szerepel azon, az Origo birtokába került képen, amelyen az látható, amint egy ősz szakállú, ellenzéki aktivista buzgón másol az egyik ajánlóívről a másikra valamit Erzsébetvárosban.


Kisüzemi másolás Karácsony Gergely párttársának kampánycsapatától /Forrás: Facebook

Ez annak fényében különösen érdekes, hogy munkaköréből adódóan kötelező tisztában lennie az adatvédelemi szabályokkal, hiszen rendkívül szenzitív iratok felett diszponál. Ez az apró mozzanat is azt sejteti, hogy az ellenzék tudatosan, jogszabályellenes módszerekkel próbált meg operálni az ajánlásgyűjtés során – írja a lap.

Így még inkább hiteltelennek tűnik Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt tegnapi magyarázata, aki szerint kampánygárdájának tagjai csupán ellenőrizték az ajánlóíveket. “Azt vizsgálták, hogy a gyűjtést végző személy neve, adatai rajta legyenek az íven, ahogyan azt az előírások megkövetelik” – tette hozzá Karácsony Gergely párttársa. Ez már elsőre sem igazán állta meg a helyét, hiszen az ajánlásgyűjtők adatait az ajánlóív legaljára kell írni, a képen pedig az látszik, hogy a középkorú aktivista tolla az ajánló lakcímét tartalmazó rovat felett volt – írja az Origo.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

 • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.