EUR: 329,02 Ft
CHF: 298,69 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Újabb fordulat az erzsébetvárosi ellenzéki csalás ügyében

Egy olyan férfi másolta az ajánlásokat Szücs Balázs VII. kerületi párbeszédes képviselőjelöltnek, akinek munkaköréből adódóan kötelező tisztában lennie az adatvédelemi szabályokkal – számol be az Origo.

A Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa szerepel azon, az Origo birtokába került képen, amelyen az látható, amint egy ősz szakállú, ellenzéki aktivista buzgón másol az egyik ajánlóívről a másikra valamit Erzsébetvárosban.


Kisüzemi másolás Karácsony Gergely párttársának kampánycsapatától /Forrás: Facebook

Ez annak fényében különösen érdekes, hogy munkaköréből adódóan kötelező tisztában lennie az adatvédelemi szabályokkal, hiszen rendkívül szenzitív iratok felett diszponál. Ez az apró mozzanat is azt sejteti, hogy az ellenzék tudatosan, jogszabályellenes módszerekkel próbált meg operálni az ajánlásgyűjtés során – írja a lap.

Így még inkább hiteltelennek tűnik Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt tegnapi magyarázata, aki szerint kampánygárdájának tagjai csupán ellenőrizték az ajánlóíveket. “Azt vizsgálták, hogy a gyűjtést végző személy neve, adatai rajta legyenek az íven, ahogyan azt az előírások megkövetelik” – tette hozzá Karácsony Gergely párttársa. Ez már elsőre sem igazán állta meg a helyét, hiszen az ajánlásgyűjtők adatait az ajánlóív legaljára kell írni, a képen pedig az látszik, hogy a középkorú aktivista tolla az ajánló lakcímét tartalmazó rovat felett volt – írja az Origo.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek