EUR: 330,64 Ft
CHF: 301,15 Ft
2019. december 05., csütörtök
Vilma

Belföld

Újabb hazugság! Gyurcsányné nem vizsgáltatta ki a korrupt asszisztense ügyét

Mint arról korábban beszámoltunk, Dobrev Klára egy eljárás alatt álló portugál politikust alkalmazott az Európai Parlamentben asszisztenseként. A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígérte, kivizsgálja az ügyet, ez azonban nem történt meg, a politikus európai parlamenti oldalán található információk szerint ugyanis Jose Alberto Alves Pereira minden gond nélkül kihúzta a szerződésben foglalt két hónapot – számol be az Origo Gyurcsányné és a DK újabb hazugságáról.

“Köszönjük, hogy az Origo felhívta a figyelmünket arra, hogy Jose Alberto Alves Pereira ellen korrupció gyanúja miatt eljárás folyik. Mi ezt nem ismertük. Az Origo tájékoztatását követően a szükséges jogi lépéseket megtesszük annak ellenére, hogy a szóban forgó munkatárs határozott idejű munkaszerződése szeptember 2-án lejár.” – így reagált a Demokratikus Koalíció sajtóosztálya a lap azon cikkére, amelyben megírták, hogy Gyurcsányné egy korrupt brüsszeli bürokratát foglalkoztat brüsszeli csapatában.


Mint ismert, Jose Alberto Alves Pereiraval, a portugál Szocialista Párt (PS) európai parlamenti küldöttségének volt tanácsadójával szemben az a rendkívül súlyos vád merült fel, hogy az előző európai parlamenti ciklusban a szocialista pénzügyi maffia táskahordozójaként komoly pénzeket vágott zsebre jogszabályellenesen. Mivel a botrányt még a májusi uniós választást megelőzően robbantotta ki a portugál média, így Gyurcsányné minden bizonnyal tisztában volt Alves Pereira múltjával, amikor maga mellé vette akkreditált asszisztensnek. Bár a DK tagadta, hogy politikusuknak tudomása volt erről, két fontos dolgot ki lehetett hámozni közleményükből:

 1. megígérték, hogy megteszik a “szükséges jogi lépéseket” a helyzet tisztázása érdekében,
 2. ismertették, hogy a portugál férfi határozott idejű munkaszerződése szeptember 2-án lejár.

A helyzet azóta annyiban változott, hogy a megadott határidő napján eltűnt Alves Pereira neve Gyurcsányé EP-képviselői oldaláról, ami azt jelenti, már nem tagja a DK-s politikus csapatának – írja az Origo.


Ebből pedig nem más következik, minthogy a DK nem tett komolyan vehető lépéseket az ügy kivizsgálására, hiszen a korrupt portugál politikus minden gond nélkül kitöltötte a szerződésben meghatározott idejét. Ugyanis sem a sajtóban, sem a párt felületein nem jelent meg azzal kapcsolatos tájékoztatás a Gyurcsány-párt részéről, hogy Alves Pereira durva korrupciós ügye kapcsán megtették volna a korábban ígért “szükséges jogi lépéseket.” Nemcsak ez az egyetlen probléma a súlyos botránnyal kapcsolatban: utólag már jól látszik, hogy a DK napra pontosan két hónapra szerződtette a volt portugál tanácsadót, hiszen az Európai Parlament július 2-án alakult meg. Ez pedig megerősíti azt a korábbi információt, miszerint Gyucsányné azért fogadta be a bukott tanácsadót, hogy megfelelő nyugdíjban részesülhessen visszavonulása után – tudatja a portál.

Az is kérdés, hogy 60 nap alatt milyen szakmai munkát lehet elvégezni uniós tisztviselőként. Korábban a V4NA nemzetközi hírügynökség írt arról, hogy az Európa Tanács vonatkozó rendelete (723/2004/EK) csak a 2009-es EP-ciklus kezdetétől biztosítja az uniós parlamenti alkalmazottak számára a 10 év szolgálat után járó uniós nyugdíjat, amire az 1999 óta Brüsszelben tevékenykedő Pereira csak akkor lenne jogosult, ha a mostani ciklus elején is folytatódik a szolgálata. Mivel az uniós szabályozás lehetővé teszi, hogy az EP-képviselők maguk mellé vegyenek “szerződéses alkalmazottakat” egy-három hónapnyi időtartamra, így Pereira eltűnésével bebizonyosodott, hogy valóban erre ment ki a játék.

Márcsak az a kérdés, Dobrev mit kért cserébe a nehezen védhető lépésért.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hagyd, hogy lenyomozzanak az interneten!

  Hagyd, hogy lenyomozzanak az interneten!

  A HR-esek minden alkalommal utánanéznek az álláshirdetésre jelentkezőknek a közösségi oldalakon, ezért érdemes úgy kialakítani a profilunkat, hogy az pozitív képet fessen rólunk. A legfontosabb az, hogy átjöjjön, az illető tényleg szenvedélyesen szereti azt, amit csinál.

 • Hazugságokat terjesztett Soros színházi lapja

  Hazugságokat terjesztett Soros színházi lapja

  A Nemzeti Színház honlapján is publikált levélben írta meg Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója a Színház című lap főszerkesztőjének, hogy miért nem engedélyezi ezentúl a Nemzeti Színház, hogy a lap a Nemzeti képeit használja cikkeihez – számol be az Origo.

 • Várja a lurkókat az ország legnagyobb gyerekszobája

  Várja a lurkókat az ország legnagyobb gyerekszobája

  December 7-én és 8-án ismét várja az apróságokat és szüleiket a Danubius Hotel Gellért, ami hetedik alkalommal változik Adventi Mesehotellé. Az ország legnagyobb gyerekszobájában lesz kütyümentes ünnepváró sárkánykuckó, téli kreatív világ LEGO játszóház, egy erre az alkalomra írt zenés mesejáték, valamint az ország egyik legnagyobb
  vasútmodell kiállítása.