EUR: 356,31 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Külföld

Újabb migránskvóta fenyeget

Újabb migránskvóta készül: hétfőn megállapodott  Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren érkező migránsok elosztásáról. Hollik István kormányszóvivő szerint Európa vezetésének nem betelepíteni kell a migránsokat, hanem visszaszállítani őket a saját hazájukba.

A többségében Soros György pénzelte álcivil szervezetek által bérelt hajókon csempészett migránsok elhelyezéséről közös dokumentum készült – írja az Origo. Ezt egy uniós megállapodás alapjául készülnek majd beterjeszteni az uniós belügyminiszterek következő tanácskozásán.

Dimitrisz Avramopulosz, a leköszönő Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős görög biztosa sürgeti a többi uniós tagállamot, hogy támogassa az elosztási mechanizmust, magyarán a Jean-Claude Juncker-féle bukott bizottság egyik bevándorláspárti tagja ismét a gyakorlatban nem működő kötelező betelepítési kvóta bevezetésére tett javaslatot.

– Európa vezetésének nem betelepíteni kell a migránsokat, hanem visszaszállítani őket a saját hazájukba – reagált a készülő migránskvótára Hollik István kormányszóvivő kedden. Kiemelte, Magyarország a migránsok hazaszállításában szívesen vállal feladatot, de arról szó sem lehet, hogy hazánk részt vegyen a betelepítésben és a kötelező szétosztásban. – A migráció veszélyezteti Európa biztonságát, ezért nem a határokat kell megnyitni, a bevándorlókat pedig szétosztani, hanem a határokat tengeren és szárazföldön egyaránt meg kell védeni – emelte ki.


 

Ne járjon ugyanolyan egészségügyi ellátás!

– Magyarország semmilyen körülmények között nem ismeri el az egyetemes egészségügyi ellátásról szóló ENSZ-nyilatkozat migrációra vonatkozó részeit, amelyek szerint az ENSZ-tagországokban az illegális migránsoknak is az adófizető állampolgárokéval azonos szolgáltatást kellene biztosítani – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlésen New Yorkban.

 

Őrültség a kikötők megnyitása

– A háború elől menekülő kevesek segítése kötelesség, az olaszországi kikötők megnyitása az egész világ előtt azonban őrület – mondta Matteo Salvini korábbi olasz belügyminiszter, akinek távozása óta megnyitották a kikötőket a migránshajók előtt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek