2019. december 10., kedd
Judit

Belföld

Valótlanságokat állít az óbudai baloldal

A kampány során a baloldali pártokat képviselők számos valótlan állítást fogalmaztak meg, melyekkel megtévesztették a kerületben élőket és hamis képet festenek Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata munkájáról. Olyan fejlesztéseket és programokat kérnek számon, hiányolnak és ígérgetnek a szocialista vezetésű ellenzéki képviselők, amelyek a korábbi években már megvalósultak a III. kerületben – írta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata közleményében.

Szabó Tímea országgyűlési képviselőként azt állítja, hogy nincsenek biztonságban az idős emberek és a gyerekek Óbudán. Ezzel szemben az igazság az, hogy a fővárosi kerületek között Óbuda-Békásmegyer az egyik legbiztonságosabb városrész, amelyet a rendőrség statisztikái is bizonyítanak.


Kiss László szocialista polgármesterjelölt átlátható fakatasztert tervez, miközben Óbuda-Békásmegyer fakatasztere 2016-ban elkészült és az önkormányzat weboldalán két éve bárki számára elérhető. Önkormányzati képviselőként ezzel Kiss Lászlónak is tisztában kell lennie, így tudatosan téveszti meg a kerületi lakosokat.

Fatelepítési és környezetfejlesztési programot kér számon Kiss László és tervez megválasztása esetén. Óbuda Békásmegyer Önkormányzata 2017-ben hirdette meg a Guckler Károly Környezetvédelmi Programot, melynek része a Faültetési Program is. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2014-2019 között 6500 fát ültetéséről gondoskodott a III. kerületben, a testvérhegyi bányaterület erdősítésére pedig együttműködési megállapodást között a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karával. A területen további 3000-4000 fa ültetése szerepel a tervekben. Bús Balázs polgármester kezdeményezésére közösségi faültetési program indult 2018-ban, jelenleg a harmadik ültetési időszak regisztrációja van folyamatban.


Karácsony Gergely épületek hőszigetelését ígéri, de nem tudja azt, hogy a III. kerületben számos közintézmény: bölcsőde, óvoda, iskola, nyugdíjasház, egészségügyi intézmény és lakóház komplex energetikai korszerűsítése valósult meg önkormányzati támogatással, elegendő csak – többek között – a Csobánka téri szakrendelőre, a Medgyessy Bölcsődére, az Ágoston Művészeti Óvodára vagy a Faluházra tekintenie, amely az európai Klímasztár Díjat is elnyerte.

A baloldali jelölt bérlakás-építést ígér, amely úgyszintén egy folyamatban lévő projekt: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2019 elején döntött új bérlakásépítési-program előkészítéséről, amely az alapja a következő évek lakásfejlesztéseinek. Az ezt megalapozó tanulmányterv elkészült és jelenleg az értékelése zajlik. Az elmúlt öt évben 29 pályázaton 327 meghirdetett önkormányzati lakásba költözött új lakó, további több száz óbudai családnak pedig lakbértámogatással sikerült javítani az életkörülményein és lakhatási problémáin.

A szocialista Kiss László az úgyszintén szocialista Péterffy Attila pécsi polgármesterjelölthöz köthető biomassza-erőmű építésével riogat és kelt pánikot a kerület lakóiban. A területre Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata haladéktalanul változtatási tilalmat rendelt el, megakadályozandó a beruházást, melynek engedélyezését Bús Balázs polgármester a kerületi lakosok védelmében szigorú feltételek megvalósulásához kötötte.

Felszólítjuk az ellenzéki jelölteket, hogy a választásokig hátralévő két és fél hétben szüntessék be a félelemkeltést és a valótlanságok állítását, mert ez nem szolgálja sem Óbuda-Békásmegyer sem az itt élők érdekét – tudatta közleményében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Zselés szaloncukor az idei sláger

    Zselés szaloncukor az idei sláger

    Nemcsak fogyasztjuk, de karácsonyfa egyik ékes dísze is a színes papírokban csomagolt édesség. A magyar vásárlók 63 százaléka ragaszkodik a zselés szaloncukorhoz és a családok 72 százalékában valaki mindig kieszi az édességet a csomagolásból, majd visszatekerve a fán hagyja.