EUR: 332,51 Ft
CHF: 301,74 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Sport

Világbajnok csapattársa lesz Milák Kristóf edzőpartnere

A Budafóka úszóklub fiatal versenyzője, a két évvel ezelőtti junior világbajnokságon a 4×100 és 200 méteres gyorsváltóval aranyérmes Márton Richárd lehet a 200 pillangón világcsúcstartó Milák Kristóf edzőtársa.

Szerződésbe nem foglalják, csupán sportbaráti kézfogásokkal erősítik meg azt a megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy Márton Richárd, a Budafóka SE junior versenyzője legyen a világcsúcstartó és vb-aranyérmes Milák Kristóf edzőpartnere. A várhatóan mindkét úszó fejlődését elősegítő közös munka elkezdésére áldását adta Horváth Tamás, a budafoki úszóműhely vezetőedzője, de a paktum előkészítésében közvetítőként benne volt dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is, aki hónapok óta igyekszik segítőtársat keresni az olimpiai győzelemre is esélyes Miláknak.


– Több edzőt és versenyzőt is megkerestünk, és nem csak az volt a kiválasztás szempontja, hogy ki bírja tartani a tempót Kristóffal, hanem az is, hogy kit tud elfogadni és aztán jól kijönni is vele – nyilatkozta Selmeci Attila, Milák Kristóf mestere az SzPress Hírszolgálatnak. – Ennek a feltételnek Márton Ricsi teljes mértékben megfelel. A két fiú együtt nőtt fel a sportban, azt is mondhatom, hogy annak idején, az Érd és a Budafok közös edzőtáboraiban, Dél-Afrikában és Thaiföldön, legutóbb pedig Izraelben, amikor Kristóf már honvédes volt. Csupán egy év a korkülönbség köztük Ricsi javára, ezért is láthatják azonosan a világot.

A szövetségi kaptány jó előre leszögezte, hogy klubváltás szóba sem jöhet, csak olyan megállapodás születhet, amely nem sért egyesületi érdekeket.


– A jövő héten négy próbanap következik, az új felállás tesztelése után kapcsolhatunk teljes gőzre. Abban egyeztem meg Horváth Tamás edzőtársammal, hogy Márton beleáll az edzésrendembe, így az én felelősségem is lesz, hogy újra olyan eredményekkel rukkolhasson ki, mint az előző években – hangsúlyozta Selmeci Attila.

A budafókás válogatott versenyző 2017-ben sikeres évet zárt, amikor az Indianapolisban megrendezett junior világbajnokságon a 4×100 és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként is aranyérmet vehetett át, mind kétszer Milák Kristóf stafétatagjaként. Az idei évadjáról kevesebb jót lehet elmondani, ezzel magyarázható, hogy a dél-koreai világbajnokságon szerepelt válogatottba be sem került.

– Tavaly november óta keressük Kristófnak a megfelelő edzőtársat, és most nagyon remélem, hogy jól választottunk. Szeretném, hogy Márton már a novemberi háromhetes edzőtáborunkba is velünk jönne, és azt kívánom neki, hogy közös munkánk eredményeként résztvevője lehessen a tokiói olimpiai játékoknak – ezzel zárta a nyilatkozatát Milák Kristóf sikereinek kovácsa.  

Kapcsolódó Cikkek

 • Moszkvai tenisztorna: Babosék az elődöntőben

  Moszkvai tenisztorna: Babosék az elődöntőben

  Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős győzött a párosok negyeddöntőjében a moszkvai keménypályás tenisztorna egymillió dollár (300 millió forint) összdíjazású női versenyében.

 • Szabó Tünde: Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk

  Szabó Tünde: Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk

  A sportolók védelmében szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával jelentősen csökkenthetők a sportolók hosszú távú, esetleg maradandó sérülései – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen (TF) megtartott szerdai előadásában.

 • Cristiano Ronaldo 700 gólt szerzett

  Cristiano Ronaldo 700 gólt szerzett

  Cristiano Ronaldo pályafutása 700. gólját szerezte tétmérkőzésen hétfőn este, amikor betalált a portugál labdarúgó-válogatottban az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.