EUR: 330,93 Ft
CHF: 300,87 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Sport

Világhódító bunyókra készül Ádám

Véres bunyókkal tarkított hódító útra indult Borics Ádám. A 26 éves MMA-harcos a napokban a korábbi világbajnokot, Pat Currant intézte el, és szándékai szerint mihamarabb felülne a sportág trónjára.

A sportági berkekben Adam The Kidként emlegetett sportoló tudatosan készült az MMA-ra. Tíz éve thai boksz-, kempó-, birkózó- és ökölvívó-edzésekkel, versenyekkel építette fel magát. A nagy cél érdekében kiköltözött Floridába.


– Conor McGregorral felértékelődött az MMA, és Amerikában egyre népszerűbb, és a lehetőségek is sokkal jobbak, mint itthon – mondta a Lokálnak Ádám. – Az ír zsiványt sokan utánozzák, de ami neki jól áll, másnak nem annyira. Én tisztelem az ellenfeleimet, a ketrecen kívül kenyérre lehet kenni, de odabent az adrenelin hatására jön ki belőlem az „állat”.

Eddig mind a 14 meccsét megnyerte, és ugyan az MMA-sok bevételei, messze elmaradnak a bokszolóéktól, ha minden jól megy, harcba szállhat a vb-címért, és az egymillió dolláros torna fődíjáért.

– Látszólag véresek a küzdelmek, de a futballban vagy a kézilabdában több a sérülés, mert nálunk nagyjából azonos képességű harcosok küzdenek. Igaz, meccsek után van mit kipihennem.

Az MMA népszerűsége egyre nő

Az MMA (mixed martial arts), vagyis kevert harcművészetek küzdősport, amelyben megengedett az ütés, a rúgás és a földharc állva és földön. Különféle harcművészetek technikáit vegyesen alkalmazzák. Az MMA népszerűsége vetekszik a pankrációéval, és ott van az ökölvívás nyomában. Két nagy promóciós cég, az UFC és a Bellator szervezi a viadalokat.

Kapcsolódó Cikkek