EUR: 330,93 Ft
CHF: 300,81 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

PR

Világsztárok mutatták be a zenei műfajok fúzióját az MVM ZENERGIA koncerten

A zeneművészet és a szabadtéri koncertek szerelmeseinek kedvezett idén is az MVM Zrt. hagyományos jótékonysági koncertjével, az MVM ZENERGIA-val. A Szent István-bazilika előtt megrendezett eseményen világsztárokkal, illetve a komoly- és könnyűzene fúziójaként újragondolt darabokkal találkozhatott a több ezer érdeklődő.

Liszt, Mozart és Paganini, illetve a Queen, Edith Piaf, a Margaret Island és Piazzolla művei kerültek egy színpadra az idei MVM ZENERGIA koncerten augusztus utolsó napján. Az MVM már negyedik alkalommal szervezte meg ezt a vizuális és zenei elemekkel megkomponált koncertet. A klasszikus és modern műveket világhírű magyar művészek gondolták újra, az eltérő korokat, helyeket és kultúrákat összekapcsolva fúziós alkotásokat hoztak létre. A korábban sehol nem látott és hallott előadásokat a Bazilikára vetített látványos fényfestés, a darabokhoz illeszkedő egyedi vizuális tartalom tette még különlegesebbé.


Az MVM a jegyeladásból befolyt összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel. A koncert honlapján egész augusztusban szavazhattak az érdeklődők, hogy melyik szervezet kapja meg az adományt, amely most a több ezer voks alapján a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégiumhoz kerül, támogatva ezzel áldozatos munkájukat.

– Az MVM Csoport számára a sokszínűség érték. Társaságcsoportunk tevékenysége igen sokrétű, közel hatvan tagvállalatának hatékony együttműködése, fúziója eredményességünk alapja. Ezért is gondoltuk, hogy a mostani ZENERGIA-n különböző zenei műfajok fúziójával valami újat alkotunk – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója. 


– Az MVM ZENERGIA már hagyományosnak nevezhető szabadtéri koncertje megtestesíti mindazon alapértékeket, amelyek az MVM Csoport társadalmi tevékenységét jellemzik: a fiatal tehetségek, a hátrányos helyzetűek, a kultúra támogatását, az innovációt, illetve az értékteremtést – tette hozzá Jákó Eszter, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója.

 – A ZENERGIA koncertek sikere évről évre bizonyítja, hogy a komolyzene éppen úgy megállja a helyét, mint tette azt akár évszázadokkal ezelőtt. Az idei koncert tematikája a modern és a klasszikus művek ötvözéséből egy új zenei élmény létrehozása volt, amely hatalmas sikert aratott, ismét elkápráztatta a közönséget – nyilatkozta Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész.

A koncert előadói

 • Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima díjas opera-énekesnő
 • Vigh Andrea Liszt- és Prima díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora
 • Harcsa Veronika Fonogram díjas énekesnő, dalszerző
 • Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, Liszt- és Prima díjas érdemes művész
 • Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész
 • Gyémánt Bálint Fonogram díjas gitárművész, dalszerző
 • Sárközy Lajos Junior Prima díjas prímás és zenekara
 • Devich Gergely Junior Prima díjas gordonkaművész
 • Pálfalvi Tamás Junior Prima díjas trombitaművész

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Laci: A szerencséért meg kell dolgozni!

  Nagy Laci: A szerencséért meg kell dolgozni!

  A szerencsét keresni kell – vallja Nagy Laci, aki 22 év élsport után idén májusban vonult vissza. A szorgalmáról és kitartásáról híres kézilabdázó szerint a kemény munka önmagában csak nagyon kevésszer elég a sikerhez, ahhoz ugyanis jó adag szerencse is kell.

 • A közös játéknak nem lehet akadálya

  A közös játéknak nem lehet akadálya

  Óbuda, Veszprém és Miskolc után most a VIII. kerületben adtak át egy olyan játszóteret, ahol ahol az ép és a fogyatékossággal élő gyerekek együtt élvezhetik a játék adta örömöket.

 • Amit biztosan nem tudtál Bryan Adamsről

  Amit biztosan nem tudtál Bryan Adamsről

  Szeptember 28-án világsztárral ünnepli 20. születésnapját a Skandináv lottó. A Hősök terén megrendezésre kerülő ingyenes Szuperkoncerten Bryan Adams lép fel.

 • Ez hihetetlen! Nyertem egy autót!

  Ez hihetetlen! Nyertem egy autót!

  Örömében majd kiugrott a bőréből Gyöngyi, amikor megtudta, hogy a Szerencsejáték Zrt. lottó-különsorsolásán egy autót nyert. Ahogy a nyugdíjas asszony levelében elmesélte, örömében átszaladt a szomszédasszonyhoz, hogy csípje meg, nem álmodik-e.