2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb XIV.kerület

Zugló változást akar!

 A zuglói lakosok új irányt, új városvezetést szeretnének – derült ki az augusztus végén lezárult zuglói konzultációból, amelyet Rozgonyi Zoltán, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje indított el, abból a célból, hogy a zuglóiak kérése alapján állítsa össze polgármesteri programját. A lakossági javaslatok között szerepel ingyenes parkolás, faültetés és a források gazdaságosabb felhasználása. A városközpont megépítése és a 4-es metró folytatása is a zuglói emberek kérései között szerepel.

Rozgonyi Zoltán minden zuglói számára ingyenessé tenné a parkolást

Befejeződött a kiértékelése a zuglói konzultációnak, amelyet még a nyár folyamán Rozgonyi Zoltán indított el. A Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje vallja: Zuglónak lokálpatrióta képviselőkre van szüksége, akik együtt tudnak működni a helyi emberekkel.
– Polgármesteri programom a zuglói lakosokkal folytatott konzultáció alapján, az itt élők véleményének és javaslatainak figyelembe vételével készült – szögezte le Rozgonyi Zoltán, aki Zuglóban született, itt járt óvodába, iskolába és közel három évtizede foglalkozik a helyi közélettel, ahol napi szinten érintkezik a kerületben élőkkel. A lakosság válaszaiból egyértelműen kitűnt, hogy Zuglóban rossz irányba indultak el a dolgok, mert Karácsony Gergely személyében olyan ember irányította a kerületet, aki megválasztásakor szinte semmit sem tudott a kerületről. A konzultáció eredménye rámutatott, hogy a közvéleményt felkorbácsolta a rosszul kivitelezett parkolási rendszer.
– Minden, Zuglóban állandó lakóhellyel rendelkező lakos számára ingyenessé tesszük a parkolást Zugló egész területén. A képviselőtestület érvényes határozata szerint 2019. június 13-ig visszamenőleg is biztosítjuk az ingyenességet, az azóta befizetett parkolási díjakat és büntetéseket a zuglóiak számára visszafizetjük – árulta el Rozgonyi programjának egyik legfontosabb ígéretét, amihez szorosan kapcsolódik, hogy Zugló költségvetését rendbe kell tenni, és csökkenteni kell az indokolatlanul magas működési költségeket.
– Forrásokat teremtünk a halaszthatatlan fejlesztéseknek, mert a fejlődés Zugló számára most már létkérdés! Rendet teszünk a közterületeken, felszámoljuk az illegális szemétlerakást, növeljük a zöldterületeket, 15 ezer új fát ültetünk. Rendezett, biztonságos, virágos Zuglót teremtünk, visszaállítjuk kerületünk jó hírnevét – sorolta programja részleteit a fideszes polgármesterjelölt, aki ígéretet tett, hogy évtizedes huzavona után végre megépítik Budapest legszebb, legmodernebb, zöld városközpontját a Bosnyák téren, amely valódi közösségi tér lesz a zuglói családok számra. Mindenképpen szorgalmazni kell a 4-es metró meghosszabbítását, össze kell kötni Zuglót a belvárossal, és erre csak olyan városvezetés képes, aki bírja a főváros és a kormányzat bizalmát.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.