EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

2020 őszére a II. kerület minden utcája aszfaltborítást kap

A II. kerület a kormánytól elnyert támogatások segítségével valamennyi megmaradt földútját le tudja aszfaltozni 2020 őszére – mondta Láng Zsolt, a városrész polgármestere, a Fidesz-KDNP újbóli jelöltje a posztra a Mészégető utcában tartott sajtótájékoztatón szombaton.

Láng Zsolt kifejtette, a II. kerület első körben 150 millió forintot nyert el a kabinettől földútjai burkolására, amelyből 30 millió forintot fordítottak a Mészégető utca aszfaltozására.


Hangsúlyozta, a kerület az állami támogatást mintegy 100 millió forinttal egészítette ki és a környező utcákat, járdákat és kerékpárutakat is felújította. Emlékeztetett, a Mészegető utca szomszédságában több mint 7 milliárd forintból épült fel a közelmúltban átadott Gyarmati Dezső Uszoda, valamint itt kapott helyet a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont is.

A polgármester közölte, a II. kerület a második ütemben benyújtott pályázatain további 125 millió forintot nyert el aszfaltozására, aminek segítségével a városrész valamennyi földútja szilárd burkolatot kaphat.


Láng Zsolt szerint ez a program is jó példa arra, miért fontos, hogy jó viszonyban van, nem háborúzik egymással a kerületi és a fővárosi önkormányzat, valamint a kormány. A kerület vezetője elmondta, bízik abban, hogy a következő években is megmarad a II. kerület jó kapcsolata a kormánnyal és együtt tudják fejleszteni a városrészt.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter felidézte, a kormány a budapesti Fidesz kérésére hirdette meg azt a programot, amelynek célja valamennyi fővárosi földút leaszfaltozása.

A kabinet az idén 10 milliárd forintot, a következő időszakban pedig évente legalább 5 milliárd forintot biztosít erre a feladatra, az eddig elbírált pályázatoknak köszönhetően pedig tizenhárom kerületben, már összesen 47 kilométer hosszan aszfaltoznak le földutakat – mondta a miniszter.

Kiemelte, a II. kerület jó gazdaként használta fel az állami támogatást, szemben például a Karácsony Gergely vezette XIV. kerületi önkormányzattal, amelyik ugyan megköszönte a lehetőséget, határidő-hosszabbítást is kért, de azt követően sem pályázott.

Gulyás Gergely aláhúzta, a II. kerületért senki nem tett annyit a rendszerváltozás óta, mint Láng Zsolt, ezért nagyon remélik, hogy folytatódik az eddigi gyümölcsöző együttműködés. A fejlesztésekre példaként említette, a kerület az elmúlt 13 évben teljes egészében megújult: sportparkok, új utak és intézmények, közparkok jöttek létre.

 További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.