2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Veszprém

25 éve nevel katolikus hitre a Szent Margit Óvoda

Fennállásának 25. évfordulóját és egyben friss felújítását is ünnepelte hétfő délelőtt a Szent Margit Római Katolikus Óvoda.

Az ünnepségen, amelyet a jelenlegi és egykori óvodások műsora színesített, felszólalt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki az óvodafelújítást a törekvés és élni akarás bizonyítékának látta.


Soltész Miklós szerint az óvodafelújítása törekvés és élni akarás bizonyítéka (fotó: Kovács Bálint)

Ehhez csatlakozott Porga Gyula polgármester is, aki beszédében rámutatott: az óvoda nemcsak épület, hanem szellemi műhely is. A polgármester a közösségépítés fontosságát hangsúlyozta, a városi közösség legkisebb egysége pedig a család. Ha őket folyamatosan tudjuk segíteni, akkor a legkisebb építőkövek nagyobb közösségünknek is szilárd alapját fogják biztosítani.

Kívül-belül megújult a katolikus óvoda (fotó: Kovács Bálint)

Somogyi Eszter intézményvezető felelevenítette, hogy 25 évvel ezelőtt, 1994 szeptemberében a veszprémi katolikus családok kezdeményezésére valósult meg az álom, jött létre az óvoda, ami keresztény szellemiségével kiemelten fontos a mai világban.

Udvardy György érsek megáldotta az épületet és a jelenlévőket (fotó: Kovács Bálint)

Az intézményvezető háláját fejezte ki azért, hogy negyedszázados jubileumukat állami támogatásból, a Veszprémi Főegyházmegye jóvoltából megújulva ünnepelhették. A nyári hónapok alatt megújultak a homlokzatok, leburkolták a padlás padlózatát, leszigetelték a pincét, kicserélték a csatorna- és az elektromos hálózat vezetékeit, új lámpatesteket, szanitereket, radiátorokat szereltek fel, minden teremben új burkolatot raktak le, tűzjelző rendszert és elektromos beléptető rendszert telepítettek, de megújult a tálalókonyha és az udvar is.

Kapcsolódó Cikkek