EUR: 331,46 Ft
CHF: 301,22 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Extra

A DLRM lebontja az Akvárium falait

A rockbanda teljes gőzzel készül az október 22-i magyarországi koncertjére a 11 országot érintő néhány hónapos európai koncertsorozat után. A külföldön már igen nagy rajongótáborral rendelkező DLRM tagjai ígérik, 22-én az Akváriumban bontják le a falakat.

A zenekar 2015 őszén alakult. Alapelvük a teljes szabad alkotás, ebből adódóan egy elég eklektikus zenei stílust tudhatnak magukénak. A szabadság jegyében az együttes tagjai nemcsak zenei, hanem országhatárokat átívelő kalandok és utazások állandó szereplői is. A banda hobbipiálós-utcazenés-csövezős-vándorlós baráti társaságból nőtte ki magát a magyar stoner-grunge szcéna meghatározó szereplőjévé. Szabó Marci és Petróczi „Edi” Ádám 2014-ben egy kőkemény bulizós péntek estén döntöttek úgy, hogy megalapítják a zenekart. Az első egy évben inkább a rockerek életét élték, így a tényleges alkotás végül 2015-ben kezdődött el, ami igen hamar meghozta a sikert. Amint elkezdtek koncertezni, máris több felkérést is kaptak külföldön.


A második exended playük (EP) után jött a lehetőség, egy angol turné keretén belül megfordulhattak pár legendás londoni klubban is. 2017-ben Nóniusz Gábor zenei producer közreműködésével felvették első komoly nagylemezüket. A DLRM európai sikereiknek köszönhetően folyamatos meghívásokat kapott Ausztriába, Csehországba, Németországba, Hollandiába, Belgiumba, Luxemburgban, Franciaországba, Spanyolországba, Szlovákiába és Romániába is. A zenekar a tavalyi, 11 országot érintő pár hónapos európai koncertsorozat után úgy döntött, hogy a rengeteg élményt és tapasztalatot ideje rögzíteni, így született meg idén januárban a DLRM második nagylemeze, a 12 dalos Suckerpunch.

Az idei évben túl vannak egy telt házas A38-lemezbemutatón, amivel bebizonyították, hogy az általuk képviselt életstílus nemcsak rombolja, hanem építi is őket. Az aktuális magyarországi koncertjükre pedig már teljes gőzzel készülnek, október 22-én az Akváriumban bontják le a falakat.


Kapcsolódó Cikkek