2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Belföld

A szocialisták nekiláttak Zugló kiárusításának

A szocialisták máris nekiláttak Zugló kiárusításának – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a kormánypártok véleményét ismertetve kedden Budapesten.

A kormánypárti politikus újságíróknak azt mondta: Horváth Csaba, Zugló új, ellenzéki polgármestere azt ígérte, hogy nem fognak önkormányzati ingatlanokat értékesíteni.


Majd másnap a Népszavában megjelentek az eladásra kínált zuglói önkormányzati ingatlanok hirdetései – közölte a KDNP-s politikus, aki bemutatta a napilapot és a hirdetéseket is a sajtótájékoztatón.

Így hazudnak és így vezetik a várost – értékelt, hozzátéve: a szocialisták nem is különösebben leplezik, hogy el akarják herdálni és le akarják rabolni az önkormányzati vagyont és a közpénzeket. Ráadásul gátlástalanul nyerészkedni akarnak ezen – jegyezte meg.


A kormánypárti politikus felidézte: Horváth Csaba azzal kezdte polgármesterségét, hogy minden pénzügyi és vagyoni kérdésben magához akarta vonni a döntés jogát és meg akarta kerülni a képviselő-testületet, ahol ráadásul még többsége is van, vagyis a sajátjaiban sem bízik.

Egyetlen tollvonással, 50 millióról 250 millióra akarta emelni polgármesteri hatáskörben kiárusítható ingatlanok értékhatárát – közölte.

Megjegyezte: a gyalázatos és átlátszó javaslatot végül kénytelen volt visszavonni.

Nacsa Lőrinc úgy látta: az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál máris megy a tülekedés a hatalomért és a pénzért.

“Szabadrablásra készülnek, minden bizonnyal nemcsak Zuglóban, hanem egész Budapesten” – fogalmazott a KDNP-s képviselő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek