EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Nagykanizsa

Átadták a Napraforgót is

Felújították a Napraforgó Bölcsődét, amelyre 200 millió forintot fordított a város. Az intézményben ezzel 84 gyermek mindennapjai váltak kényelmesebbé, modernebbé.

Nem sokkal korábban a Rózsa, most pedig a Napraforgó bölcsi épületét korszerűsítették. Utóbbi ötven éves, s már ráfért a felújítás. Megújult például a külső szigetelés, a folyosó, a mosó- és főzőkonyha. A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból finanszírozta a város, 200 milliót költve a munkákra s a gyerekekre.


A gyerekek örömmel töltik mindennapjaikat a megújult intézményben (Fotó: Gergely Szilárd)

Az átadón Dénes Sándor polgármester hangsúlyozta, a gyerekek jelentik a jövőt, ezért az önkormányzat különösen figyel a fiatalok körülményeinek javítására, ezért döntöttek a nagyszabású óvoda-, bölcsőde- és iskolafelújítási program mellett.  Ennek része volt például a Kossuth-óvoda, hamarosan pedig elkészül a palini is.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő arról beszélt, a városban nemcsak az oktatási-nevelési intézmények, hanem egyebek mellett utak és közművek is megújultak, a fejlesztések pedig tovább folytatódnak, hamarosan megkezdődik például az új sport- és rendezvénycsarnok építése is.

Milliárdok

Az elmúlt kilenc évben Nagykanizsán beruházásra, fejlesztésre, felújításra 63 milliárd forint érkezett. A TOP-os program 8 milliárdjából két-két óvoda és bölcsőde újult meg, más fejlesztésekkel együtt összességében 620 millió forintból, tájékoztatott Balogh László, a humán bizottság elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.