EUR: 331,50 Ft
CHF: 301,22 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Sport

Atlétikai vb: felkészül Budapest

Már a 2023-as házigazda szemszögéből figyelte Gyulai Márton a most zárult dohai atlétikai vb-t. Sokan bírálták a helyszínválasztást, hiszen szokatlan időpontban rendezték a versenyt, és bár a stadion légkondicionált, a negyvenfokos kinti hőmérséklet nem megszokott.

– Ami a világ egy része számára szokatlan, az elsősorban a kultúrák közötti különbségből fakad. Itt más stílusban szólítják meg a közönséget, de ha népszerűsíteni akarjuk az atlétikát, akkor olyan helyekre is el kell vinni, ahol nem annyira ismerik – nyilatkozta a budapesti vb-pályázat ügyvezető igazgatója, és hozzátette: az atlétika tökéletesen kiszolgálja a nézőket, az eredmények önmagukért beszélnek, és zseniális versenyeket lehet látni.


A magyar megfigyelői csapat Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökével is egyeztetett a 2023-as vb előkészületeiről. Doha után az amerikai, Eugeune ad otthont a szabadtéri vb-nek, majd 2023-ban következik Budapest.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Uszodai kirakós

  Uszodai kirakós

  Hatalmas népszerűségnek örvend a Tetris Challange Magyarországon,, amelyhez most Hosszú Katinka is csatlakozott egy fantasztikus fotóval, amelyet közösségi oldalára töltött fel.

 • Katinka 300. vk-győzelmére hajt

  Katinka 300. vk-győzelmére hajt

  Hosszú Katinka verhetetlen 200 méter vegyesen. Az úszók berlini világkupa-versenye berlini állomásának zárónapján is győzött, sorozatban ez volt a 66.

 • Rossi: Wales ellen más játék kell

  Rossi: Wales ellen más játék kell

  A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte vasárnap a vendég azeri csapatot a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre és életben tartotta kijutási reményeit.