EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Sport

Atlétikai vb: Márton Anita döntős súlylökésben

A súlylökő Márton Anita bejutott a döntőbe szerdán a dohai atlétikai világbajnokságon.

A magyar atlétika első világbajnoka tavalyi sérülése után a márciusi fedettpályás Európa-bajnokságon tért vissza, ahol bronzérmet szerzett. Ezután azonban nem úgy alakult a szezonja, ahogy tervezte – bár az olimpiai szintet megdobta -, adós maradt a jó eredményekkel a Gyémánt Ligában is. Szeptemberben viszont már újra 18 méter fölé jutott, majd az Európa-Egyesült Államok viadalon idei legjobbjával, 18,95 méterrel harmadik lett. Ezzel a világranglista tizedik helyére került.


Dohában a selejtezőszintet 18,40 méterben határozták meg vagy a legjobb 12 folytathatja a fináléban.

Az olimpiai bronzérmes versenyző a B csoport első dobójaként jól kezdett, csaknem telibe találta a szintet jelző sárga vonalat, 18,29 méter került a neve mellé. Másodikra már a szint fölött dobott, 18,44-gyel biztosította a helyét a fináléban.


“Az első lökésem olyan bátortalan volt, kicsit morci is voltam miatta” – nyilatkozott Márton Anita, aki a kilencedik helyen lett döntős. -“Örülök, hogy másodikra sikerült a szint, mert a cél az volt, hogy minél kevesebb kísérletből bekerüljek a fináléba, kevés energiát használjak el”.

A legutóbbi vb-n ezüstérmes atléta szerint elég alacsony volt a selejtezőszint, hiszen idén kilencen dobtak 19 méter felett, ezért tudta, hogy oda kell tennie magát.

Hozzátette, bár eléggé kitolódott a szezon, jó formában érzi magát, felkészülten jött a vb-re és pozitívan áll a döntőhöz.

“Holnap egy új verseny lesz új lehetőségekkel, és két egymás utáni napon nem szoktam ilyen visszafogottan lökni” – fogalmazott.

A szintet végül kilencen teljesítették, és 18,04 méter is elégnek bizonyult a továbbjutáshoz.

A női súlylökés döntőjét csütörtökön magyar idő szerint 21.35 órától rendezik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek