2019. november 16., szombat
Ödön

Egyéb Pécs

Az Európa Kupában bizonyíthat Pécs

A PVSK-Veolia a bajnokságban elért helyezésének köszönhetően az Európa Kupa 32 csapatos főtáblájára egyenes ágon, azaz selejtező nélkül került fel, mégpedig az A csoportba, ahol a szlovák bajnok mellett a holland bajnokságban harmadik ZZ Leiden és a portugál bronzérmes SL Benfica lesz az ellenfele. A pécsiek a pozsonyi rajtot követően október 29-én a hazai meccseknek otthont adó Lauber Dezső Sportcsarnokban a portugálokat fogadják.

 

A nemzetközi sorozatban először induló pécsi együttes a hazai bajnokság előző idényében bronzérmet szerzett. Ezzel az utóbbi tíz esztendő legnagyobb sikerét érte el az idén alapításának századik évfordulóját ünneplő Pécs Vasutas Sportkör (PVSK) 75 éve alakult kosárlabda-szakosztálya

Mint azt Czerpán István, a PVSK elnöke kiemelte, nemcsak a kettős jubileum kapcsán különösen szerencsés a nemzetközi szereplés, hanem azért is, mert javában zajlik a PVSK közel ötmilliárd forintos létesítményfejlesztési programja. Ennek során nem csak a kosárlabda-, de más szakosztályok is, az utánpótlásképzést, és a felnőtt sportolókat segítő, új infrastruktúrákkal gazdagodnak. Beszámolt arról, hogy a PVSK férfi kosárlabdacsapata jelenleg a város profi sportjának zászlóshajója. Ezt az a tény is mutatja, tette hozzá, hogy a városi sportcsarnok időről időre megtelik az együttes mérkőzéseire.


Közös siker

Csirke Ferenc, a PVSK-Veolia vezetőedzője úgy fogalmazott, nemcsak a játékosoknak, de a háttérszemélyzetnek is köszönhető, hogy a klub sikeresen szerepelt a hazai bajnokságban, és nemzetközi porondra léphet. Az ellenfeleket illetően elmondta, azok a legerősebb magyar csapatokéval megegyező játékerőt képviselnek. Fő célkitűzésük, hogy minden mérkőzésen nyerni tudjanak, ugyanakkor erre nagyobb esély a hazai sportcsarnokban kínálkozik majd. Kiemelte: a nemzetközi kupában nemcsak a pécsiekért és a pécsi szurkolókért küzdenek csak, de egész Magyarországot szeretnék képviselni. Fontosnak tartotta, hogy minél több szurkoló kilátogasson a mérkőzésekre, hiszen, mint fogalmazott, a csapat sikere rajtuk is múlik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.