2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Bakondi: Hosszú távon számolni kell a migráció súlyos következményeivel

Hosszú távon is számolni kell a migrációval, annak súlyos politikai, biztonsági következményeivel – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: bizonyos képviselőcsoportokhoz tartozók folytatni akarják azt a politikájukat, amelynek része a migránsvízum, az, hogy a politikai menekültek és a gazdasági bevándorlók között nem szabad különbséget tenni, s állampolgárságot is adnának a bevándorlóknak.


Azzal kapcsolatban, hogy az olasz kormány az állampolgárságot is megadná a bevándorlóknak, Bakondi György megjegyezte, az állampolgársággal együtt szavazati jogot is kapnának az emberek, így ez hosszú távú politikai következményeket jelent.

A főtanácsadó azt mondta: egyre több jel utal arra, hogy a Görögországban lévő bevándorlók nem akarnak visszamenni Szíriába, hanem el akarnak indulni Európa felé.


Ezért az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek sürgős intézkedéseket kell tennie annak érdekében, hogy Görögország betöltse azt a szerepet, amelyet eddig nem töltött be: azt, hogy az illegális bevándorlókat tartsák távol a kontinenstől – jelentette ki Bakondi György.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mechanikus szerelő álláslehetőség

  Mechanikus szerelő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Talán már meg sem lepődünk Karácsony újabb ferdítésén, miszerint az újonnan megválasztott főpolgármester, igyekszik magát igazi zöldnek beállítani, ezért mindenhol hangsúlyozza, hogy tömegközlekedéssel és biciklivel jár.

 • Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP. Kocsis Máté, a nagyobbik frakcióvezetője megengedhetetlennek nevezte egyes ellenzéki képviselők viselkedését az Országgyűlésben.