EUR: 351,10 Ft
CHF: 329,99 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Belföld

Bakondi: Magyarország létrehozta a biztonságos határőrizetet

Magyarország létrehozta a biztonságos határőrizetet – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: Magyarország képes távol tartani, ellenőrizni a határsértőket.


A magyar határőrizet példaértékűvé vált – közölte.

A főtanácsadó kitért arra, hogy számos fontos fórumon, így az Arraiolos-csoport athéni tanácskozásán is szóba került a migrációs válság.


Bakondi György azt mondta: ha az egyre növekvő számú népesség csak egy bizonyos százaléka dönt úgy, hogy útnak indul, akkor is jelentős számban érkezhetnek Európába.

Bakondi György azt mondta, a migráció szempontjából jelentős tétje van az Európai Unión belül az államok együttműködésének, de az önkormányzatok állásfoglalásának is. Kiemelte, súlyos következményekkel járna, ha abba a tévhitbe esnének települések, hogy pénzt kapnak cserébe, ha néhány migránst befogadnak. Ahogy több helyen súlyos következményekkel járt is – emelte ki a főtanácsadó, példaként említve, hogy az ilyen városokban no-go zónák kialakulása, a késelések, a terrorizmus, a köztörvényes bűncselekmények számának emelkedése volt megfigyelhető.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek