EUR: 334,82 Ft
CHF: 306,18 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Belföld

Bakondi: Változhat az Európai Unió migrációs politikája

Változhat az Európai Unió tévedéseken alapuló migrációs politikája, ezt jelzi, az Európai Parlament (EP) csütörtöki döntése – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése csütörtökön elutasította azt az állásfoglalás-tervezetet, amely a földközi-tengeri kutatási és mentési műveletek fokozására szólított volna fel.


Bakondi György azt mondta: az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottságának indítványa (LIBE), amely segítette volna az illegális, tömeges bejutást Európába, kedvezett egyes liberális baloldali csoportoknak, a parlament többsége azonban nem támogatta.

Ez jelzi, hogy talán van esély rá, hogy az EU 2015 óta tartó “nagyon súlyos következményekkel járó, tévedéseken alapuló migrációs politikája” változhat.

A főtanácsadó szólt arról is: az új EP-ben megváltozott az előző két parlamentet jellemző helyzet, hogy ha a szocialista és a néppárti csoport megegyezett valamiben, az döntésnek számított parlamenti többségük miatt.

A mostani parlamentben mások szavazatai is számítanak, legyen szó akár a még ott lévő brit képviselőkről vagy a megerősödött zöld párti, illetve jobb oldali pártcsaládok szavazatairól.

Szó volt arról, hogy egy olasz egyházi kutatóintézet felmérése szerint év végére elérheti a 630 ezret is az illegálisan Itáliába érkezők száma.

Bakondi György hangsúlyozta: ezekben a kutatásban “regisztrált számokról van szó”, tehát csak azokról, akiket valamelyik hatóságnál nyilvántartásba vettek. Valójában nagyon sok migráns, miután eléri az olasz partokat, igyekszik elrejtőzni a hatóságok elől, az így Európába érkező emberek számát tehát csak becsülni lehet – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Karácsony Gyurcsány bábja

  Karácsony Gyurcsány bábja

  Karácsony Gergellyel a jövő helyett azok tértek vissza, akik a múltat akarják visszatalicskázni, a pénzt pedig ki – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben hétfőn.

 • Autós no-go zónákat hozna létre Karácsony

  Autós no-go zónákat hozna létre Karácsony

  Karácsony Gergely főpolgármester alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat hozna létre Budapesten, ami a kijelölt területeken a gépjárművek nagy részének kitiltását jelentené – számolt be róla a Magyar Nemzet.

 • Gyárfás: Sajnálom Fenyőt

  Gyárfás: Sajnálom Fenyőt

  Kedden zajlott a Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatos előkészítő tárgyalás, ahol Gyárfás Tamást felbújtóként hallgatta ki a Fővárosi Törvényszék.

 • Megdőlt az idei beruházási rekord

  Megdőlt az idei beruházási rekord

  Az idén már megdőlt a beruházási rekord, október végéig 62 nagy beruházásról kötöttek megállapodást, ami 9682 új munkahelyet jelent, ehhez a kormány 129 milliárd forint készpénztámogatást biztosított -közölte Szijjártó Péter  külügyminiszter.