2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

Benkő: A közép-európai országok összefogásával megállítható az illegális migráció

Közép-európai összefogással megállítható az illegális migráció, továbbá a béke és a biztonság is megőrizhető – jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön a veszprém-újmajori gyakorlótéren rendezett hadgyakorlaton.

Benkő Tibor a Cooperative Security 2019 gyakorlat látogatói napjának zárórendezvényén hangsúlyozta: a gyorsan változó biztonsági környezetben a közép-európai országok bebizonyították, hogy hasonlóan gondolkodnak és képesek megőrizni az elődök által teremtett kultúrát és értékeket.


Emlékeztetett, miután 2015-ben, 175 kilométer hosszú fizikai határzár felállításával lezárták a magyar zöldhatárt, az illegális migránsok betörését megállították a visegrádi országok, valamint Ausztria együttműködésének köszönhetően.

A honvédelmi miniszter megjegyezte, hogy a magyar kormány állásfoglalása egyértelműen az, hogy a gondokat ott kell kezelni, ahol keletkeznek. Ezért vesz részt mintegy kétezer magyar katona békefenntartó misszióban a világ különböző pontjain – tette hozzá.


A hadgyakorlaton – amelyen a Közép-európai Védelmi Együttműködés országai és megfigyelői vettek részt – az országok közötti, valamint az egyes országokon belül a katonai és a rendészeti szervek közti együttműködést szemléltették.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Folytatódik a családvédelmi akcióterv

  Folytatódik a családvédelmi akcióterv

  A család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor, a családokba történő befektetés az egészségügyi prevenciót is erősíti – jelentette ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a TEDxDunapart konferencián.

 • Adjunk nevet a kiskutyáknak!

  Adjunk nevet a kiskutyáknak!

  Kilenc német juhászkutya született három hete Dunakeszin, a kis négylábúak szeme már kinyílt, most próbálkoznak elindulni. Most éppen a nevükre várnak, a rendőrség Instagram-oldalán bárki javasolhat nevet a kis négylábúaknak, a lényeg, hogy „i”-vel kezdődjön – írja a rendőrség a honlapján.

 • 69 kiló heroint foglaltak le Budapesten

  69 kiló heroint foglaltak le Budapesten

  A magyar bűnüldözés történetének egyik legnagyobb mennyiségű – 69,1 kilogramm súlyú – heroinszállítmányát foglalták le a rendőrök Budapesten.

 • Januártól életbe lép a nagyszülői gyed

  Januártól életbe lép a nagyszülői gyed

  Megteremti a kormány a munkavállalók védelmét a januártól életbe lépő nagyszülői gyedet igénybe vevők számára a munka törvénykönyvének módosításával – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.