2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Belföld

Benkő: A közép-európai országok összefogásával megállítható az illegális migráció

Közép-európai összefogással megállítható az illegális migráció, továbbá a béke és a biztonság is megőrizhető – jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön a veszprém-újmajori gyakorlótéren rendezett hadgyakorlaton.

Benkő Tibor a Cooperative Security 2019 gyakorlat látogatói napjának zárórendezvényén hangsúlyozta: a gyorsan változó biztonsági környezetben a közép-európai országok bebizonyították, hogy hasonlóan gondolkodnak és képesek megőrizni az elődök által teremtett kultúrát és értékeket.


Emlékeztetett, miután 2015-ben, 175 kilométer hosszú fizikai határzár felállításával lezárták a magyar zöldhatárt, az illegális migránsok betörését megállították a visegrádi országok, valamint Ausztria együttműködésének köszönhetően.

A honvédelmi miniszter megjegyezte, hogy a magyar kormány állásfoglalása egyértelműen az, hogy a gondokat ott kell kezelni, ahol keletkeznek. Ezért vesz részt mintegy kétezer magyar katona békefenntartó misszióban a világ különböző pontjain – tette hozzá.


A hadgyakorlaton – amelyen a Közép-európai Védelmi Együttműködés országai és megfigyelői vettek részt – az országok közötti, valamint az egyes országokon belül a katonai és a rendészeti szervek közti együttműködést szemléltették.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek