2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Dunaújváros

Birtokba vették az uszodát a gyerekek

Elkezdődött a felújított Fabó Éva Sportuszoda próbaüzeme. Nagy az öröm a Dunaferr Sportegyesület Úszó Szakosztályánál, hiszen a délutáni edzéseiket már itt tudják megtartani.

A Fabó Éva Sportuszodában egyelőre még nem egész napos a nyitva tartás, csupán előre megszabott időpontokban lehet élvezni az új létesítményt, viszont már ez is nagy öröm a gyerekek számára.


– Egyelőre csak a délutáni edzéseket tudjuk az uszodában tartani, de mindenképpen megnyugtató számunkra, hogy fél lábbal már ott vagyunk. Viszont a reggeli edzéseink még az élményfürdőben és Iváncsán zajlanak. Bízunk abban, hogy hamar véget ér a próbaüzem, hogy reggelente se kelljen ingázni, hiszen nagyon megviseli és lefárasztja a gyerekeket az utazás. Az alapozás kellős közepén vagyunk, a versenyprogramunk tulajdonképpen a megszokott, nem tér el az eddigiektől – nyilatkozta Bene Vera, az Úszó Szakosztály vezetője.

Gyermekverseny novemberben

Mindig is nagy versenyrendezőnek számítottunk, voltak évek, amikor hat versenyt is tudtunk szervezni. Idén november 4-én szeretnénk létrehozni egy gyermekversenyt, reméljük ez már sikerülni fog és szép számmal lesznek nevezőink is – számolt be Bene Vera.

A nehézségek ellenére azért nagyon jól sikerült a tavalyi szezon. Ha valaki utána néz az úszóinknak, szinte mindenhol éremesőről lehet olvasni.


– Szerencsére mindig sikeresen szerepelnek a gyerekek. Ha eredményekről beszélek, sosem csak arra gondolok, hogy ki nyert bajnokságot, és ki hol állt a dobogón. Az is nagyon fontos – a legkisebbektől kezdve – például, hogy ki tanult meg pillangózni, ki teljesítette a minimum vizsgát, kit tudtunk leigazolni. Minden ilyen apróság hatalmas dolog egyénileg és a szakosztály életében is. De természetesen az is fontos, hogy az országos bajnokságokon is nagyon szépen tudtunk szerepelni. Ez annak is köszönhető, hogy lényegében nem kellett hosszabb időt kihagyni az alapozáskor. Volt felnőtt dobogós helyezésünk, amit például Szöllősi Martin ért el. Mindenképpen ki kell emelnem Kovács-Seres Hunort, aki a tavalyi évben – minden várakozást felülmúlva – hatszoros Magyar Bajnok tudott lenni, de még hosszasan sorolhatnám az eredményeket – mondta büszkén a szakosztályvezető.

Szuper csapat

Azt gondolom, hogy nagyon büszkének kell lennünk mindenkire, aki részese volt az elmúlt egy évnek, és kitartott mellettünk, a gyerekekre, a szülőkre, és természetesen az edzőkre is. Bebizonyosodott, hogy tényleg egy igazán szuper csapatunk van – fogalmazott Bene Vera.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kinyitották a Kikötőt

  Kinyitották a Kikötőt

  A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

 • Az egykori Cserhát lakóira emlékeztek

  Az egykori Cserhát lakóira emlékeztek

  Kilencedik alkalommal rendezte meg a városrész múltját felidéző megemlékezést a Cserhát Baráti Társaság a Lovassy Gimnázium udvarán találgató emlékjelnél.

 • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

  Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

  Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.